Son Dakika Haberler

Ahmet Dur

Ahmet Dur

​Kahramanlar sürekli hatırlanmalı ve hatırlatılmalıdır

20 Temmuz 2024

Her 15 Temmuz’da o kara gece gelir aklımıza. Hainlere karşı duran kahramanlarımız bu uğurda canlarını verin şehitlerimiz gelir. Meslektaşımız Mustafa Cambaz gelir. Sevgili şehidimiz Mustafa Cambaz ile tanışıyor olmaktan her zaman mutluluk duydum. Birçok etkinlikte fotoğraflar çektik. Zaman dilimi farklı olsa da aynı gazete de çalıştık. Merhametli, vicdanlı, dostluğun ne olduğun hissettiren biriydi. Haber fotoğrafçısı olduğu gibi, iyi bir kültür ve tarih fotoğrafçısıydı. Camileri, tarihi eserleri, çeşmeleri çekmeyi seviyordu. O eserlere farklı bakıyordu.  Zaman dilimi farklı olsa da aynı gazete de çalıştık Birçok etkinlikte fotoğraflar çektik. Benzer yanlarımız vardı. İkimiz de kültürel etkinlikleri ve kültür ve tarihi yerleri fotoğraflamayı seviyorduk. Eyüpsultan Belediyesinin bir projesi için Mustafa Cambaz’ın fotoğraf arşivine bakma fırsatım olmuştu. Cambaz gönül güzelliğini karelerine yansıtıyordu. Her kare de bir güzellik yakalamaya çalışıyordu. İnsanların tatil düşlediği böyle güzel bir ayda birileri sinsi planlar kuruyormuş meğer. Beklemediği bir şok yaşadı bu yüce millet. Arkadan vuruldu. Yürekten vuruldu. İçeriden vuruldu. Hala bitmedi hainlikler. Bulunan her fırsatta, görülen en zayıf noktadan saldırıyorlar. Öyle kamufleler ki, nereden nasıl çıkacaklarını bilemiyorsun. Her meslek grubundan varlar. Onun için dikkatinde dikkati gerekiyor.15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında bayrağımız, vatanımız, demokrasimiz ve evlatlarımız için şehit olan Mustafa Cambaz bu hain gecenin başkahramanlarındandır. Ülkemizin kimliğine sahip değildi ama gönülden bağlıydı. Bir kahraman adına düzenlenen, ve ödülleri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen  “Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması” takdire şayan bir durumdur. Bu konuda Yeni Şafak Gazetemizi tebrik ediyorum. Gazetemiz diyorum çünkü bu gazetenin ilk harcında ben ve değerli ağabeylerimin de büyük katkıları var.

 

Fotoğraf yarışmasının ana teması ödül terenin de bahsedildiği gibi, fotoğrafçılığa olan tutkusuyla, geride bıraktığı eserlerle Mustafa Cambaz'ı anmak. Bu kahramanlar unutulmamalı. Değişik vesilelerle sürekli gündem de kalmalılar. 15 Temmuz'u unutturmamak ve 15 Temmuz'da kimin ne yapmak istediğini anlatmak için gündemler oluşturmak gerek.

 

Bu tür fotoğraf yarışmalar her zaman değerlidir. Amaca uygun fotoğraf sanatçılarını ortaya çıkaracaktır. Diğer kahramanlarımız da benzer etkinliklerle anılmalı.  Kültür etkinliklerimize dahil edilmelidir. Başka türlü geleceğe taşıyamayız. Sevgili arkadaşımız şehid olduğu ana kadar geçici kimlikle Türkiye'de hem meslek hayatını hem de yaşamını sürdürdü. Türkiye'ye her zaman yürekten bağlıydı, 28 Şubat sürecinde de bunu çekinmeden gösterdi. Şehitlik makamıyla da yüreklerimize kazındı.

 

Yasemin Demir'den "Başı Belalım"  ile dönüş
O Ses Türkiye yarışmasında büyük beğeni kazanan ve milyonlarca dinleyiciye ulaşan Yasemin Demir, uzun bir aranın ardından yeni single çalışması "Başı Belalım" ile tüm dijital platformlarda müzikseverlerle buluştu.15 yıldır profesyonel olarak sahnelerde yer alan Yasemin Demir, yeni şarkısı hakkında şöyle konuştu: “Büyük usta hemşerim İbrahim Tatlıses’in yıllar önce seslendirdiği bu şarkıyı her zaman büyük bir keyifle söyledim. Şarkının müzikleri Mustafa Beyazkuş’a ait. Beyazkuş, şarkıyı yeniden aranje etti ve bana 'Sana çok yakıştı, şu ana kadar kimse okumamıştı' dedi. Bu nedenle çıkış parçası olarak 'Başı Belalım'ı seçtim.” Müzikal kariyeriyle ilgili uzun vadeli hedeflerinden bahseden Yasemin Demir, "En büyük hayalim, Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda sahne almak. Uzun yıllar kalıcı olup şarkılarımın hep bir ağızdan söylenmesini çok isterim," dedi. Ayrıca, düet yapmak istediği sanatçının Teoman ve Ebru Gündeş olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”