Son Dakika Haberler

Ahmet Dur

Ahmet Dur

​İki büyük ismin ardından

27 Ağustos 2024

Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu ve Şeref Başkanı, Türk dilimizin yılmaz savaşçısı, Kültür Sanat Camiasının ağabeyi D. Mehmet Doğan'ın vefatının hemen ardından hocaların hocası olan Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan’ın vefat haberi edebiyat ve kültür sanat camiasını derinden üzdü. İki değerli büyüğümle tanışıyor olmaktan mutluluk duydum ve çok değerli hayat bilgileri öğrendim. İkisi de üniversite gibiydi. Yanında bulunanları eğitiyorlardı. Hayata bakışın, duruşun, tavrın değişiklik gösterir. İki büyüğümün de programlarını yakın takip ettim. D. Mehmet Doğan ağabeyi TYB ve Mahmut Bıyıklı dostumun sayesinde tanıdım. Tanıştığımız ilk günden beri de iletişimimiz ve muhabbetimiz devam etti. Mehmet ağabeyin yakın çevresinde bulunmaktan büyük bahtiyarlık duydum. İstanbul’da önemli isimlerin katılımıyla dil ile ilgili bir programı organize etmiştim. Kendisini davet ettiğimde Ankara’da yaşamasına rağmen hiç hayır demeden etkinliğe katılması beni o kadar mutlu etmişti ki anlatamam. Beni orada onurlandırmıştı. Değer verdiğini göstermişti. Gözlerim yaşarmıştı. Aklıma gelince hala duygusallaşırım. Son kez katıldığı TYB İstanbul Şubesi programında bana dönerek “Gel gel birlikte fotoğraf çektirelim, belki bir daha çektiremeyiz.” Deyişini unutamıyorum. Gerçekten de son karemiz oldu.  Prof. Dr: Ersin Nazif Gürdoğan hocamızı da Türkiye’nin irfan ve insanlarından ‘Fehi Ağabey’ Fethi Gemuhluoğlu hakkında yaptığımız belgesel çalışmasıyla oldu. Belgeselle ilgili ilk görüş aldığımız isim Esin Nazif hocaydı. O gün hocamızda ki derinliği ve dinginliği fark etmiştim. Ersin Nazif Gürdoğan hocayla da o günden beri irtibatımız ve muhabbetimiz kesilmedi. Hocamız gerçekten görünmez bir Üniversite gibiydi. İstanbul’un ve ülkenin her köşesinde programlara katılırdı. Düzenli devam eden etkinlikleri de vardı. Ümraniye’de uzun yıllardır devam eden  ‘Zirve Buluşmaları’ nın koordinasyonunu yapıyordu. Evim oraya çok uzak olmasına rağmen gidiyor ve hocayı dinliyordum. Hocamın vefatından sonra ‘Zirve Buluşmaları’na ev sahipliği yapan Murat beye bu güzel etkinliğin mutlaka devam etmesini söyledim. İki hocama da rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun.  

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”