Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​İnsanın hiç mi hatırı yok?

16 Eylül 2024

Ayşenur İnsanlık için Filistin’e gitti. Gazze halkının yanında olmak için düştü yollara.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin babası Mehmet Suat Eygi, kızına bölgeye gitmeden önce "ölebileceği "uyarısında bulunduğunu, onun ise "Ölmem bir işe yarayacaksa razıyım baba." diyerek gittiğini söyledi.

Dünyanın gözü önünde yaşanan katliama kayıtsız kalmadı. Ayşenur kadar cesaret beklemedik kimseden ancak biz daha Müslüman gençlerimize boykotu anlatamadık. Kendi adıma utanıyorum. Burada elimiz kolumuz bağlı gibi hissediyorum. Haber veriyor, boykot yapıyor, dua ediyoruz. Belki bölgede bulunan yardım kuruluşlarına ulaşıp yardımda da bulunuyoruz. Hepsini toplasak bir Ayşenur etmiyor. Saydıklarımın hepsi değerli belki ama cesareti, vicdanı, kararlılığı, istikameti ne derseniz hepsini yanına alarak gittiği Filistin’de şehit oldu Ayşenur Ezgi Eygi. Allah’tan rahmet, ailesine bir kez daha baş sağlı diliyorum.

Başta kendimi sorguladığım bu durumda bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Merak etmeyin haydi koşuyoruz Filistin’e diyecek değilim. Desem de kaçımız razı olur onu da bilemem. Şuan elimizde sadece boykot silahı var. İnancımız varsa inancımız adına, insanlık adına, vicdan adına, merhamet adına. İsrail’e destek veren firmaların ürünlerini almadığımız zaman hiçbir şey kaybetmeyeceğiz. Ancak orada çocuklar katledilirken bunu görmezden gelirsek kaybedeceğimiz çok şey var. Mesela insanlık gibi. Eyvallah…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”