Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Ordu kimsenin arka bahçesi değildir!

05 Eylül 2024

Mezuniyet töreninde yönergelerin dışında yemin eden ve slogan atan teğmenler ile ilgili tartışma devam ediyor. Bakıyorum da teğmenlerin “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganına CHP ve yandaşları heyecanla sahip çıkıyorlar. Yandaşları diyorum çünkü CHP’ye yakın televizyon ve yazarların keyifleri yerinde. Toplumun bir kesimi bu abes karşılarken bir tarafı da sahipleniyorsa burada yanlış giden bir durum var. Genç subayların sloganları bana 28 Şubat’ı hatırlatıyorsa, Darbe süreçlerinde ki “Genç subaylara rahatsız” manşetleri geliyorsa aklıma bu durumu normal göremem.  Bu sloganın ne niyetle atıldığını bilemem ancak özellikle 28 Şubat’ın öne çıkan sloganlarındandı. Dindar insanların üstüne kara bulut gibi çöken o süreci hepimiz iyi hatırlıyoruz. Bu ülkede Atatürkçü subaylara karşı değilim. Lakin Kemalist düşüncenin kışlada hakim olmasına karşıyım. Türkiye’de yargıdan askere, medyadan iş dünyasına Kemalist zihniyetin ülkeyi nasıl gerdiğini, darbe için her kılıfı hazırladığını, toplumu şucu bucu diye nasıl böldüklerinin canlı şahidiyiz. Sloganlarla toplumun bir kesimine mesaj veriliyorsa bu askeriyede yeni yapılanmanın önünün açılacağı anlamına gelir. Türk ordusu kimsenin arka bahçesi değildir. Eyvallah…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”