Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Biz nerede yanlış yaptık?

14 Eylül 2024

Türkiye günlerdir Diyarbakır’da yaşanan cinayeti konuşuyor. Henüz 8 yaşında olan bir kızımız Narin’in  vahşice cinayeti sonrası aklımızı, vicdanımızı, insanlığımızı bir kez daha sorguladık. Birilerinin günahını, hırsını, utancını küçücük bir yavrucak canıyla ödedi. Bu cinayet henüz aydınlanmış değil. Her gün yeni detaylar, yeni bilgiler geliyor. Birileri saklıyor, saklanıyor. Bu sırrı çözmek elbette kolay olmayacak. Bu süreçte maalesef basın olarak iyi bir sınav vermiyoruz. Koca koca gazetecilerin bu cinayete magazinsel bakması ne kadar acı. Bu küçümsenecek, basite alınacak yada gizlenecek bir olay değil. Bahsetmiş olduğum bu olayın ülke üzerinde oluşturduğu travma. Biz çocuklarımızı bu olaydan uzaklaştıramıyoruz. Narin'in mezarı başında sosyal medya fenomenlerinin  fotoğraf yarışına girdiği bu günlerde olayın sulandırılmasına, gündüz kadın programlarında, akşam haber programlarında tüm detaylarıyla verilmesi ne kadar doğru? Daha olay netleşmeden aile içi ilişlerin senaryolaştırılması yok artık dedirtiyor. Narin üzerinden reyting kazansanız ne olur insanlık öldükten sonra. Medya kuruluşlarının etik değerlerinin kalmadığını, sosyal medya ile bir yarışa girildiğini görmek gerçekten çok acı. Geleneksel medyanın bir ağırlığı, bir saygınlığı vardı. Onu da kaybettik. Eyvallah…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”