Bir devlet/millet için en değerli belirleyici eğitim sistemidir.
İnsan hayvan gibi hazır bir programla dünyaya gelmediği için; eğitildiği kadar insandır.
Eğitilmeyen insan kâinatın en tehlikeli, en vahşi, en zararlı canlısıdır.
İnsanı siz eğitmediğiniz de, onun öğretmeni şeytandır.
Yüce Allah imtihan gereği, şeytanlara insanların akıl ve iradesiyle doldurmadığı, basmadığı, hükmetmediği bütün alanlarda faaliyet göstermesi iznini vermiştir.
Oluşturduğunuz bütün boşluklarda şeytanın yuvalandığını, üs kurduğunu bilin.
Eğitim iki ayak üzerinde durur.
Biri anne, diğer çocukla okulda anneden sonra ilk muhatap olan sınıf öğretmeni.
Eğitimin bebeğin anne karnına düşmesiyle başlayan bir süreç olduğu şuurunu bütün anne baba adaylarında olmalı.
Öncelikle; hem kendilerini, hem de kıyamete kadar devam edecek bir sadaka-i cariye kanalı açacaklarını çocuklarını yetiştirecek uyumlu bir evlilik yaparak iyi bir yuva kurmaları;
Sonrasında; o yuvanın her açıdan beslenerek ve desteklenerek çocuk yetiştirme açısından en uygun vasatın oluşması için gereken adımları atma kapasitesi gençlere en geç lise yıllarında kazandırılması gerekiyor.
0-3 yaşta bebekte beyin gelişiminin %70 tamamlanıyor,
0-7 yaşta kimlik ve kişilik büyük oranda oluşuyor.
Belki de işin en önemli kısmı 0-3 yaşta anne yakınlığı hayati önemde. Bu sebepten Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de 3 farklı ayette(Bakara, 2/233, Lokman, 31/14, Ahkaf, 46/15) annelerin bebeklerini en az 24 ay emzirmesini emrediyor.
Eğitimde eksik veya yanlış yaklaşımlar “oral fiksasyon” dediğimiz sendrom oluşuyor ve bir ömür kişinin hayat kalitesini etkiliyor.
Eğitimde ailenin okuldan çok daha önemli olduğu gerçeği karşımıza çıkıyor.
Benim önerim: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Eğitim ve İstihdam Bakanlığı” ismi altında birleştirilmesidir.
Anne karnına düştüğünden 18 yaşına geldiğinde sağlam bir kişilik ve altın bilezik olacak olan çıraklık ve kalfalığını sistem içinde tamamladığı bir sanat kazandırmak için bu bakanlık bütün adımları eksiksiz atmalıdır.
Eğitim ve İstihdam Bakanlığı; anne karnından 4 yaşına kadar kırmızı kod, 4-8 yaş arası dönemi sarı kod, 8-12 yaş arası yeşil kod ve 12-18 yaş arasını mavi kodla takip etmelidir.
Kırmızı kod ta hedef, sağlıklı ve sevgiye doymuş bir gürbüz bebek,
Sarı kod ta hedef, testlerle bütün yönleriyle tanınmış, neye kabiliyeti ve eğilimi olduğu tespit edilmiş o tarafa yönlendirilmiş, beslenmeden hijyene, disiplinden zaman yönetimine, manevi değerlerden tarih bilincine hayata dair bütün alışkanlıkların sabitlendiği uyanık çocuk,
Yeşil kod ta hedef, hayatını kazanacağı altın bilezik sanatın bütün teorik alt yapısının pratikle desteklendiği yapacağı sanatın bütün zihinsel alt yapısına sahip zeki delikanlı,
Mavi kod ta hedef, zihinsel alt yapısına tamamen hakim olduğu altın bilezik sanatının 1. Yıl çıraklığını, 2. Yıl kalfalığını, 3. Yıl da ustalığını yaparak pratik alt yapıya da sahip olan kendine güvene ve hayata dair planları oturmuş şuurlu ve mutlu bir genç.
18 yaşında ustalığını tamamlamış, ne yapacağını bilen kolundaki altın bileziği ile çalışma hayatına giren gencimize dilediği alanda lisans eğitimi için gereken imkanların çalışma+eğitim şekliyle sağlanmalıdır.
Eğitim, teorinin hemen pratiğe döküldüğü sistemin adıdır.
Sadece teorinin öğretildiği, hemen arkasından pratiğin gelmediği sistemin adı ezberciliktir.
Aile de öğrettiğiniz değerleri çocuğa uygulama imkanı vermezseniz, değerler kalıcı olmaz.
Dünya liginde yerini değiştiren bütün millet ve ülkeler bunu önce eğitim ve istihdam sorununu çözerek yapmışlardır.
Dünyada insanın başına gelebilecek iki avantaj:
1. İyi bir anne
2. İyi bir sınıf öğretmeni
Hamd olsun! Rabbim bana ikisini de lütfetti.
Annem ve sınıf öğretmenim Fatma öğretmenimi minnet, şükran ve dua ile selamlıyor ve ilgili bütün yetkililerden her cümlesini bütün dünyanın önünde bilimsel delilleriyle birlikte savunabileceğim önerilerimi dikkate almaya çağırıyorum.
"Dünyayı tüm aradıktan sonra, mutluluğun kendi öz yuvanda olduğunu öğreneceksin. " (Voltaire)