Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Bir vali profili

21 Eylül 2024

Pandemi gibi sıkıntılı bir süreçte Konya valiliğine atandı. Duruşu, uzlaşmacı kimliği, naif yapısı, meseleleri bir bütün olarak ele alması, toplumun her kesimiyle görüşmesi tüm şehrin takdirine mazhar oldu. Sayın Vahdettin Özkan’ın bu şehre değer kattığını düşünüyorum. Olağanüstü durumlarda kriz yönetimini sakin ve iyi koordinasyonla çözüme kavuşturması, toplumsal olaylara yine aynı duruşla yaklaşması da iyi bir devlet adamı olduğunu gösteriyordu. Bir sorun aktarıldığında göz ardı etmeden gereğinin yapılması için anında refleks gösterirdi.  Bu şehirde 25 yılı geçen meslek hayatımda onlarca vali ile çalışan biri olarak özellikle konuşmalara dikkat ederim. Genelde valilerimiz daha genel ve sade konuşmalar yapar, devlet geleneklerinden bahseder. Sayın Özkan’ın konuşmaları da bu anlamda çok dikkatimi çekmiştir. Konuşmalarında sık sık kadim geleneklerden, kültürden, tarihi bağlardan, birliğin bereket getireceğinden, ecdadın mirasının gelecek kuşaklara aktarılmasından bahseder. Açıkçası bizden, özümüzden konuşması çok hoşuma giderdi. Bu güne kadar kimseyi incittiğine, sert çıkışına şahit olmadım. Dolayısıyla kişiliğiyle de güzel bir iz bırakarak gidiyor. Konya’da gösterdiği başarı ve devlet adamlığını hiç şüphem yok Manisa’da da gösterecektir. Kendilerine bir kez daha şükranlarımız sunuyorum.  Allah razı olsun kendilerinden. Konya gibi özel bir şehirde valilik yapmış isimleri hatırlıyoruz. Kimileri güzel hatıralarla kimileri de dönemin karanlık politikalarını en sert şekilde uygulamalarıyla hafızalarımızda kaldı. Ne mutlu baki kalan kubbede hoş seda bırakanlara. Eyvallah…

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”