Son Dakika Haberler

Cemil Paslı

Cemil Paslı

​Bir Hikâyeniz Var mı?

27 Mayıs 2024

Mevla’nın yaratılış kanunlarında iki temel yaklaşım vardır.
1.Vahidiyyet sırrı: Yaratılmışlar arasında geneldeki benzerlikler onların bir elden çıktığına işaret eder.
2.Ehadiyet sırrı: Yaratılmışlar arasında özeldeki/ayrıntıdaki kesin farklılıklar yine tek elden yaratıldığını gösterir.
Yani Yüce Allah genelden de özelden de açıkça “ben buradayım” der ve “Madein Allah” mührünü her şeye vurur, görmesini bilene.
Kısaca; yaratılan her eser “özgün” olup asla birbirini “taklit” etmez.
Allah Teâlâ halife olarak yarattığı kullarından da “özgün” olmalarını asla birbirlerini “taklit” etmemelerini ister.
Yahudi ve Hıristiyanların din adamlarını körü körüne taklitlerini “onlara ibadet etmek” olarak bahseder ve yasaklar. 
“(Yahudiler) Allah'la beraber (aşırı yücelttikleri din adamları olan) hahamlarını ve (Hıristiyanlar da aynı şekilde kendi) rahiplerini Allah'tan ayrı birer Rab konumuna getirdiler. Meryem oğlu (İsa) Mesih'i de (zaten Allah'ın oğlu ilan ederek) rab edinmişlerdi. Hâlbuki onlara yalnız bir tek ilah (olan Allah')a kulluk etmeleri emredilmiştir. O'ndan başka hiçbir ilah yoktur. O, onların ortak koştukları şeylerden uzaktır/yücedir.” Tevbe, 9/31.
Yaratıcının göz bebeğimize, parmak izimize, yürüyüş tarzımıza dahi vurduğu özgünlüğü kulluğumuzda/ibadetimizde bizden istemektedir.
“Yalnız sana ibadet eder, yalnız senden yardım talep ederim” (Fatiha, 1/4) ayetini günde 40 defa okumakla;
Benim namazım, orucum, kulluğum kısaca hikâyem tamamen benden sana özel ve özgün olacaktır sözünü veriyoruz.
O halde yaşınız ne olursa olsun, kendinize sorun!
Benim hayatım özgün mü?
Yoksa Yahudiler ve Hristiyanlar’ın haham ve rahiplerini rab ittihaz ettikleri gibi kutsal/mübarek bildiğiniz birilerini körü körüne taklitten mi ibaret?
Hayata dair özel bir hikâye misiniz?
Yoksa çok mübarek birilerinin çakması mı?

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”