Son Dakika Haberler

Cemil Paslı

Cemil Paslı

​Aile neden ilk düşmandır?

12 Monday 2024

 

"Çağımız hemen hemen bütün kitle hareketleri, başlangıç aşamalarında, aileye karşı düşmanca tavır takınmışlar ve onu gözden düşürüp zayıflatmak için ellerinden geleni yapmışlardır." (Eric Hoffer, Kesin İnançlılar, 54.)

Dünyayı kendilerince “cennet” kılacakları iddiasıyla ortaya çıkan bütün kitlesel hareketler (izmler) ilk iş olarak açık ya da gizli bir biçimde aslında gerçekten cennetin bir numunesi olan aileyi hedefine koyar.

Bunun en yakın örneğini 2Z=Zeki/Zengin gençlere yönelen Fetö’nün izlediği stratejide görmüştük.

Şimdi başka kitle hareketleri Fetö’nün daha çirkin çakması olarak aileyi hedefe koyarak kendilerine “kurşun asker” devşirme gayretlerine devam ediyorlar.

Sosyolojinin değişmez prensibi olarak kitlesel hareketlerin aileye yönelik bu tehdidine en az onun kadar etkili vahşi kapitalizmin yaklaşımını da eklemek gerekiyor.

Vahşi kapitalizm şu gerçeği çok iyi biliyor:

5 kişilik bir ailenin harcaması ile tek başına yaşayan bir kişinin harcaması birbirine yakın.

Bu ekonomik gerekçe ile kapitalizm aileyi sevmiyor.

Hem sosyolojik olarak kitle hareketlerinin hem de vahşi kapitalizmin aileyi ilk yıkılması ya da engellenmesi gereken bir hedef olarak değerlendirmesi kamu-Stk ve yerel yönetimlerin aileye yönelik koruma-kollama çalışmalarında el birliği ile yoğunlaşması gerekiyor.

Aile cennette kurulmuştur ve fani dünyanın baki aleme geçişte en değerli ve kutsal kurumudur.

Abdurrahim Karakoç’un yorumuyla sırat köprüsünü geçişte aile pasaporttur:

“Sırattan incedir sevda köprüsü

Beraber geçelim tut ellerimden

Niyet ak güvercin vuslat gökyüzü

Beraber uçalım tut ellerimden.”

Kitle hareketleri (izm’ler) ve vahşi kapitalizm bireyi rahat gütmek için aile bağından koparmak ister.

Aile bu yüzden önemle korunmalıdır.

“Kutsal davasını terk eden veya birdenbire amaçsız kalan bir fanatiğin kendini özerk bir bireysel varoluşa uydurabileceği şüphelidir. O, evsiz barksız, dünyanın kara yollarında otostopla yolunu arayan gibi, yanından geçen bütün davalara parmağıyla işaret edendir.” (Eric Hopper)

Kitle hareketleri ve vahşi kapitalizm aileden kopmuş, rastgele yola düşmüş otostop yapan bireyleri toplayarak ayakta kalır.

Lütfen bu iki insanlık düşmanı harekete fırsat vermeyelim!

Aileyi koruyalım.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English