Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Sosyal medya soytarıları…

19 Tuesday 2023

Ahlak dip yaparsa ne aile kalır ne toplum. Ne millet kalır, ne devlet. 
Küreselcilerin tüm dünyada aileyi yok etmeye dönük çalışmalarını herkes bilmekte. Aileyi yok etmeye ahlaksızlığı teşvik etmekle başlandı. 
Ahlaksızlık günümüz insanını en fazla etkileyen araçla yaygın hale getirildi. Medya….
Sosyal medya ile artık ahlaksızlığa sınır konulamıyor. 
Yapılan bir araştırmaya göre günümüz insanı günde 2 saat ile 8 saat arası internet tüketiyor. Bu tüketimin büyük bölümünün sosyal medya takibi ile gerçekleştiği biliniyor. 
Sosyal medya içerikleri ile günün 24 saati ahlaksızlık pompalanıyor. İnsanlar o kadar çok zararlı içerikle muhatap oluyor ki, belirli bir aşamadan sonra neyin zararlı, neyin zararsız olduğunu dahi ayrıt edemez hale geliyor. Sokak-plaj örneği gibi. Plaj kıyafeti ile sokağa çıkan biri yadırganır.  Gerçi şimdi fark kalmadı diyeceksiniz. Haklısınız. 
Mesele artık ne plaj, ne soyunmak, ne giyinmek, ne başörtüsü, ne tesettür, ne çıplaklık. 
Mesele büyük. Mesele mühim. 
Mesele vahamet boyutunda… 
‘Yeter artık…!’ diye haykırasınız geliyor. Ancak haykırsanız da kimsenin duyacağı yok. Herkes bu rezalet sarmalının içine hapsolmuş durumda. Çoğunlukla farkında olmadan… 
Bazen düşünüyorum. 
Bu rezil içerikleri üretenlere ‘insan’ denir mi? 
‘İnsanın insanın kurdu’ olduğunu söyleyen Thomas Hobbes’e kızıyorduk eskiden. 
Adam haklı çıktı. 
Bırakın insanı, insanlık öldürülüyor. ‘Bu kadarı da olmaz’ diyeceğiniz o kadar çok kötü içerik üretilip paylaşılıyor ki, akıllara ziyan… 
Diyeceksiniz ki, ‘madem şikayetçisin o vakit  izleme, takip etme, görme..’ 
Haklısınız ben de o noktaya getirecektim yazıyı zaten… 
Gelin izlemeyelim, takip etmeyelim, görmeyelim, bilmeyelim, paylaşmayalım…
Her talep kendi arzını doğurur. 
Onlar ‘Sosyal Medya Fenomeni’ diyor. Fenomen… Ne kadar da havalı bir sıfat…
Ben ‘soytarı’ diyorum, affınıza sığınarak… Sosyal Medya Soytarıları… 
Gelin bu soytarıları takip etmeyelim. Gelin bu kötü içerikleri izlemeyelim. Biz takip ettikçe bunlar büyüyor. Bunlar büyüdükçe ahlak bozuluyor. 
Ne dersiniz? 
Devlet gecikmeli de olsa bunlara yönelik bazı operasyonlar başlattı son günlerde. Meğer bu soytarılar daha ne pisliklere bulaşmış, ne pisliklere… 
Devlete destek olalım. Ancak bu işlerin polisiye tedbirlerle sonlanmayacağını da bilelim. 
Vereceğimiz en büyük destek, bunları takip etmemek. Paylaşmamak. 
Hepsi bu kadar. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English