Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Siyasette yumuşama dönemi

21 Haziran 2024

 

Erdoğan’ın Özgür Özel’i kabulü ve sonrasında iade-i ziyareti “siyasette yumuşama” olarak yorumlandı. Tabi bu durumu hazmedemeyenler var.

Chp’li olarak bilinen ne kadar yazar tayfası varsa “Sarayın adamı” muhabbetine getiriyor işi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun da hazmedemediği bu ziyaret Özgür Özel’e ne kaybettirdi?

Özellikle Kılıçdaoğlu’nu ifade etmemin sebebi siyasette bu kadar keskin çizgiler çeken, kavga politikasıyla partilileri kendisine bağlamaya çalışan Kılıçdaroğlu’nun başarısızlığı ortada. Demek ki kavga politikası ülkeye kaybettirdiği gibi partilere de kaybettiriyor. Bu ülkede kavga ile beslenenler var. Kavgayı temel siyasi politika görenler var.

Her konuda fikir birliği olacak değil. Lakin ülkenin temel meseleleri üzerinde uzlaşma olmazsa toplum geriliyor. Mesela bir anayasa çalışması yapılamadı. Peki neden? Bu ülkenin sil başkan bir anayasaya ihtiyacı var mı? Tüm partiler buna evet diyecektir. Neden bir araya gelip ortak bir çalışma yapılamıyor. Türkiye’de ilk defa geniş bir siyasi irade mecliste temsil ediliyor. Bu büyük bir avantaj. En azından uzlaşılacak anayasa metinleri hazırlanabilir. Lakin her partinin kırmızı çizgisi nedeniyle yeşili bir türlü göremiyoruz.

 Ülke olarak çok büyük badireleri geride bıraktık. 15 Temmuz hain darbe girişimine birlikte dur dedik. Salgın, deprem felaketlerini birlikte göğüsledik. Evet içimizde yazar, sanatçı tayfası bozgunculuk yapsa da millet olarak el ele vererek acılarımız sarık. Dedim ya acılardan, kaostan, kavgadan geçinen tuzu kurular var bu ülkede.

Sorumluluk alan akıl sahipleri, siyasette ki kavgalardan uzak durarak ülke için yeni bir yol haritası çizmesi gerekiyor. Buna Cumhur İttifakı partileri de dahil söylemlere dikkat edilmeli. Zira bunun kimseye bir faydası yok. Eyvallah…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”