Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Paralel'in linç tık'ı

07 Wednesday 2015

Yeni Konya Gazetesi ve Konhaber.com’da yayımlanan “Konya’nın Avukatları Neredesiniz?” başlıklı yazımız, Paralel’i rahatsız etmiş olmalı ki, başta sosyal medya olmak üzere her taraftan linç kampanyasıyla karşılaştık. Küfür ve hakaretin bini bir para… Eleştiri sınırları içerisinde olanların tamamını yazının altındaki yorum kısmında aynen yayınladık. “Adam gibi” eleştirenlere sözümüz yok.

Bizi “objektif” olmamakla suçlayanları aynı gazete ve aynı internet sitesindeki bir önceki yazımı okumaya davet ediyorum. Bakalım o zaman ne diyecekler.

Bu tür linç kampanyalarıyla bizi yolumuzdan çevireceklere de Namık Kemal’in meşhur dizesiyle cevap veriyorum.

“Felek her türlü esbâb-ı cefasın toplasın gelsin.

 Dönersem kahpeyim millet yolunda bir azîmetten!”

Biz “Millet’in Yolundayız”. Şüphemiz yok. Tereddüt de etmiyoruz. Ama paralelin kimin yolunda olduğunu bilmiyoruz.

Gelelim “Konya’nın Avukatlarına”…

Bizim sözümüz Konya’nın Avukatlarınaydı.  Paralel’in Avukatlarına değil.  Konya’nın Avukatlarının kim olduğunu da yazıda geniş geniş yazmıştık. Ama nedense Paralel’in avukatları üzerine alınmış.

Gelelim “milli iradeye”.  Bazıları Konya Baro Başkan ve yönetiminin Avukatların oylarıyla iş başına geldiğini, buna saygı göstermemiz gerektiğini yazmış.

El hak. Doğru. Maalesef öyle oldu. Bu yönetim, içerisinde muhafazakârların da bulunduğu avukatların oylarıyla iş başına geldi. Fakat saygı meselesine gelince, kusura bakmayın.  Doğru yaptığınız müddetçe saygı gösteririz. Ve üzülerek söylemeliyiz ki, şu anda doğru yapmıyorsunuz. Takiye yaparak seçildiğiniz ortaya çıktı. Bari yaptıklarınızın doğru olduğunu savunarak gülünç duruma düşmeyin.

Ne yapmış Konya Baro başkanı?  Malum hadisede kendisine oy verenleri bırakıp, rakip olarak yarıştığı CHP’li zihniyetle kol kola girmiş. Eee hayırlı olsun. Ne diyelim. Allah muhabbetinizi artırsın. Bir sonraki seçimde de artık ortak aday çıkarırsınız.

Bazıları da eleştirilerde, siyaset yaptığımızı savunmuş. “Siyaset yapacaksak, siyasete girip öyle konuşacakmışız”!

Bunlar, galiba gazeteciliğin ne olduğunu bilmiyorlar. Gördüğü yanlışları yazmak gazetecilerin görevleri arasında yer alır. Ancak, Baro başkanlarının görevi “siyaset yapmak” değildir. Bakın bakalım, biz mi siyaset yapmışız, baro başkanı mı, biz mi üzerimize vazife olmayan konularda olur olmaz açıklamalar yapmışız, baro başkanı mı? Ha ne dersiniz?

Haa, bu arada, hâlâ “objektif” olmadığımı düşünüyorsanız lütfen bir sonraki yazımı okuyun.

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • KARA BEY KARA

    Maalesef Mustafa Beyin yazdıkları şeyler doğru.Konyamızda hükümete yakın gibi görünüp,paralele ses çıkarmayan sendikacılar ve sendikalarda var.Cumhurbaşkanımızın,Başbakanıızın ve dürüst millet-devlet adamlarımızın ve ülkemiz için çalışan tüm birimlerimizin Rabbim yar ve yardımcısı olsun.Onlara güç kuvvet versin.Maalesef bu millet düşmanlarına hala kimse ses çıkarmıyor.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Serkan Özkan

    Sayın Bay, Emin olun Konya halkı'nın %80'ni szin gibi düşünüyor. Burada özellikle Parelel-CHP muhalfet koalisyonu size saldırarak susturmaya çalışıyor. Sizi susturduğu zaman Konya'yı da avuçlarının içine alacaklarını düşünüyorlar. Konya düştü mü Türkiye düşer. Kontv ve Konhaber dik durmalı. Asla eğilmemelidir. Bu koalisyonunun özelliği, kim pareleli eleştiriyorsa hemen eleştireni susturmak için saldırırlar. Hatta size emin olun kumpasta kurarlar. Sadece size değil Kontv'ye ve Konhabere'de kumpas kurabilirler. Susturamadıklarını önce saldırırlar, saldırmakla susturamazlarsa kumpas kurmak isterler. Sorum şu SUSACAK MISINIZ? KORKACAK MISINIZ? EĞİLECEK MİSİNİZ? Susarsanız Konya halkını karşınızda bulacağınızı bilmenizi isterim. Size saldıranların son çırpınışlarıdır. Allah sizi başımızdan yani (Konya'dan) eksik etmesin.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Fatih Er

    Ey Paralel ciler, bu insanlara inananlar ve bu insanların yaptıklarını hoş görenler.Ümmet tarihi boyunca her sapkın fırka kendini en iyi müslüman ,bu dinin esas savunucusu ve en iyi insan olarak gördü.O yaşadıkları zaman oturup onları dinleseniz mutlakaki hak verirdiniz ,siz paralelcilerden çok çok daha iyi kuranı biliyorlar ve onların düşünce sistemlerine karşı çıkanlara kuranla karşılık veriyorlardı, ancak tabiki kuranı eyip bükerek.Bu dünyadan onlar gitti,diğerleride.h esap günü hepsi hesap verecek ancak bizler bugün o insanların yaptıklarından ders çıkarabiliriz.Hesap günü insan tek başınadır yaptıkları ve kararları ile beraber. Gelin hep beraber düşünelim biz ne yapıyoruz ,yaptığımızın kuran da yeri nedir. “EY İNANANLAR! MÜMİNLERİ BIRAKIP DA KÂFİRLERİ DOST EDİNMEYİN!”

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Murat Kiraci

    CHP Ağzıyla konuşan ve her fırsatta hükümete çakan baro başkanının derdi milletvekilliği seçimlerinde AK Parti kadrolarınca kabul görmemesi mi yatmaktadır? Sanırım evet. Siyaseten geleceği olmadığını gördükten sonra hak hukuk oldu gak guguk. Muhafazakar avukatlar hodri meydan deyip kılıçları çekmezse adam gelir golü atar muhafazakar avukatlarda kalenin içinden topu çıkarmaya çalışır. Baro başkanı tarafını çoktan belli etti, beraber yola çıktığı kişilere kazık atmış oldu. Hem açıkça bu kişilerle iş birliğine devam edip hemde yahu niye böyle bir açıklama yaptı ki demenin bir anlamı var mı? Muhafazakar Avukatlar toplasın imzayı sonra mevlam neyler neylerse güzel eyler. Türklük gurur ve şuuruyla İslam ahlak ve fazileti bir beraber olmalıdır. Daha sözüm yok.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • g cobanoglu

    Kaleminize ve yüreğinize sağlık. Herkes dünyayı kendi gözlüğünün camı ne renk ise o renkte görüyor. Hele birde tarafgirlik varsa, zan varsa, önyargı varsa,vs...sizin ne söylediğiniz değil bu beyni yıkanmışlarin ne anladığı önem kazanıyor. Söylenen ve yazılanlar sizi üzmesin... sizi aklını kullanabilenler anlayacaktır...

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Kevser Yıldız

    Sizin idrak edemediğiniz şey sanırım şu; 1- Baro Başkanı sağcı, solcu, ülkücü, cemaatçi….vs. tüm Avukatların Başkanı. 2- Siz sadece akplileri muhafazakar olarak tanımlıyorsunuz sanırım..sizin tanımınız avukatlar için yok hükmünde maalesef.. 3- Namık Kemalin alıntı yaptığınız dizelerini de son zamanda cemaat kullanıyor. Yoksa siz de..? 4- Yanlışları söylemek de, hele de hukuki yanlışları, sizden çok Baro Başkanına düşer!Siyaseti siz yapın her zamanki gibi, Başkanda hukuk ve adalet desin her zaman ki gibi.. 5- Milli iradeye gelince “biz milli iradeye saygıyı sizden daha iyi biliriz”, siz de öğrenin! 6- Hukuku ilgilendiren her şey, sizden çok Başkanı ilgilendirir. sizin olamadığınız ama sanırım içinizde uhde kalmış avukatlık mesleğini hakkıyla yapıyor kendisi.. Yoksa siz paralel baro başkanlığına mı soyundunuz?

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • ali fenasi

    yaazdıkalrın dan utanacağın günler gelir bir gün bakalım o zaman hangi yamuklarla beraber olacaksın

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • gurbay cobanoglu

    Nurettin bey yazılarınızı ilgiyle takip ediyoruz. Tarafgirlik insanı şaşı yapıyor. Çok görücü yapıyor. Kitabımız zandan sakının diyor malesef sizin yazdıklarınizdan rahatsız olanlar ki sözüm ona inançlı insanlar iş para makam mevki olunca dini kullanan diğer türlü ne yaptığından habersiz bir nevi düşündüklerini kendi düşünceleri sanan ne söylenirse yapan düşünme zahmetine girmeyen kişiler. Eee siz kınayıcilarin kinamalarindan üzülmeyiniz onların yaklaşımları bizlere hüzün ve keder vermemeli. Allah yolundan ayirmasin bizleri...

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • mustafa yörükbeyi

    nurettin bay konyada söylediğine tam olarak dogrudur diye itimat edeceğiniz nadir kıymetli insanlardan biridir.bu gerçeği ona saldırılar değiştiremez.mamafih nurettin beye saldıran kişiler keşke onu 5 dak ziyaret etseler tanırlar ve çevrelerinde göremedikleri bir kıymetli şahsiyetle tanışırlardı.daha da önemlisi ve acı olanı nurettin bey bir meslek grubunun yediği kazığı anlatmaya onlara destek vermeye çalışırken kazığı yiyenlerin yan gelip yatıyor olması...ne tuhaf ... hoşlarına gitmiş olsa gerek.....

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English