Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Özhaseki farkı

03 Ocak 2019
Ak Parti büyükşehir ve il belediye başkan adaylarının tamamına yakınını açıkladı. İlçe adaylarının açıklanması ise sürüyor. 

Ankara’da aday gösterilen Eski Çevre Bakanı ve Eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, elini çabuk tuttu.  Tüm iller arasında projelerini ilk açıklayan aday o oldu.  Düzenlediği basın toplantısında vaatlerini sıraladı. 
Özhaseki bununla, hem diğer il belediye başkanlarının açıklayacağı projelerle pişti olmak istemedi, hem de Ankara için tüm ekibi ile hazır olduğunu hissettirdi.  Siyaseti iyi bilenler ve tecrübeli medya mensupları bu durumu “Özhaseki farkı” olarak nitelendirdi. 
Özhaseki’yi baştan sona dinledim. Açıkça söylemek gerekirse Özhaseki, hem Ankara meselelerine hâkimiyeti, hem özgün projeleri hem de özgüveni ile benden tam ton aldı. 

Ta en başta söylemeliyim ki, sloganını çok beğendim. İyi bir mühendislik çalışması olmuş. “İşin Özü, Haseki Sözü”. 

Özhaseki, yeni dönemde daha ziyade insan odaklı, sosyal projelere önem vereceğini söyledi. Açıklamalarına bakıldığında zaten vaatlerinin fil ayaklarının sosyal projelerden oluştuğu rahatlıkla görülüyor.  
Özhaseki’nin Ankara’yı Turizm Kenti yapma isteği, yabana atılmayacak kadar önemli bir konu. Türkiye’nin başkentine Konya’dan, Kapadokya’dan daha az turistin geliyor olması Turizm açısından Ankara’nın bugüne kadar ihmal edildiği gerçeğini ortaya çıkarıyor. 
Bunun içindir ki Özhaseki, Kültür Yolu projesini listenin birinci sırasına koymuş durumda. Ankara Kalesinde roma hamamına, Hacı Bayram’dan Anıtkabir’e tüm tarihi dokuyu içerisine alan Kültür Yolu projesi, Tahir Akyürek Başkan’ın “Mevlana Kültür Vadisi” projesini çağrıştırdı. Bence bugüne kadar gecikilmiş olması büyük bir eksiklik. Bu proje Ankara’nın “beton şehir” , “soğuk şehir” yakıştırmasını sona erdirecek bir proje. Ankara’da Selçuklu’dan kalma o kadar çok eser var ki, söylesen kimse inanmaz. Keza Osmanlı’dan da kalma çok eser var. 

Özhaseki’nin gençlere dokunan projeleri de hoşuma gitti. 24 saat açık “uyanık kütüphane” projesi, “3Ç-öğrenciye bedava çay-çorba-çamaşır” projesi gençler düşünülerek hazırlanmış.  Tam bir öğrenci şehri olan Ankara’da bu projelerin genceler tarafından tutulacağını tahmin ediyorum. 

“Çocuk Köyü” projesini de çok özgün bir çalışma olarak değerlendirebiliriz. Bir milyon metrekarelik alanda çocuklara yönelik her imkânın yer alacağı bu projenin tüm başkan adaylarına ilham kaynağı olacağını düşünüyorum. 
Bir zamanlar, Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi Ankara’da bulunuyordu. Anadolu’dan gelen herkes buraya mutlaka giderdi. Hayvanat bahçesi kaldırıldı. Şimdi Türkiye’nin en büyük iki Hayvanat Bahçesi Kayseri ve Gaziantep’te… Özhaseki,  başkanlığı döneminde Kayseri’de büyük beğeni alan  Hayvanat Bahçesi projesinin daha büyüğünü şimdi Ankara’ya yapacak. Ankara bu sayede eski unvanına yeniden kavuşacak. 
19 Mayıs stadyumu yerine yapılacak yeni stadyumun görselleri büyüleyici idi. Ancak hadiseye bir espri katmak gerekirse, kapasitenin neden 55 bin olduğuna bir mana veremedim. Madem 55 bin olacak, bari beş bin daha ekleyin 60 bin olsun. Tersten okunuşu Ankara’nın plakasına denk gelir. 

Daha birçok proje var. Hepsini bu köşede yazmak mümkün değil. İyi bir ekip tarafından, iyi çalışılarak hazırlanmış iyi bir lansman izledik. Proje altyapısında ve tanıtım toplantısında Konyalı hemşehrimiz, eski Meram Belediye başkanı şimdiki Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Refik Tuzcuoğlu’nun da emeğinin olduğu kesin.  

Özhaseki’yi dinledik. Projelerini beğendik. Darısı diğer başkan adaylarının başına… 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English