Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Normalleşmenin bedeli

03 Temmuz 2024

Kayseri’de yaşanan olayların arkasında büyük bir oyunun olduğu görülüyor. Anadolu’da böyle bir provokasyonun kısmen tutması gerçekten endişe verici. Çünkü Anadolu İrfanı olan şehirlerde kolay kolay böyle olayları göremeyiz. Özellikle 2 yıldır bazı sözüm ona siyasetçiler bu hassas konuyu çok işledi. Mülteci düşmanlığından başka hiçbir söylemi olmayanların bu tür provokasyonların bir anlamda zeminini hazırladı.  Yıllardır misafir ettiğimiz sığınmacıların mallarını yağmalamak, insanlarını dövmek, araçlarını yakmak bizim inancımıza, geleneklerimize, merhamet ve hoşgörü gibi bizi biz yapan değerlerimizle bağdaşmıyor. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Esad’la normalleşmek için görüşülebilir mesajı sonrası yaşanan olaylara karşı “birileri düğmeye bastı” yorumlarına neden oldu. Kayseri sonrası Suriye’de “Suriyeliler katlediliyor” başlığıyla sosyal medyada yayılması orada ki fitili ateşlemiş oldu. 
Türkiye, Suriye ile normalleşmesi İsrail’in planlarının yatması demek. Normalleşme Amerika’nın menfaatlerine hizmet etmiyor.  Türkiye özellikle istihbarat anlamında gerekli tüm tedbirleri almalı. Belki de büyük bir provokasyonun denemesi bile olabilir. 


Kamyonlarla linç yoluna düşenler kimler? Tacizcileri, hırsızları, uyuşturucu satıcılarını oraya taşıyan kimler? Aileler bu tür tuzaklardan çocuklarını korumalı. 15-20 yaş arasında ki genç gruplar pimi çekilmiş bomba gibi bugünlerde. Bunun bir tezgah olacağını bilmeyecek kadar toylar. 
Konya emniyetimizi de ayrıca tebrik ediyorum. Konya’da yaşanabilecek provokasyonlara geçit vermediler. Gözaltına alınan 5 kişiden 4’ü tutuklandı. Bu ülkede kimse kendini devlet yerine koyamaz.  Sonuç olarak sosyal medyadan her gördüğümüz paylaşımı gerçek sanmamalı, akıllı ve şuurlu hareket etmeliyiz. Eyvallah… "Yakında büyük fitneler olacak o fitnelerde (yerinde) oturanlar ayaktakilerden, ayaktakiler yürüyenlerden, yürüyenler koşanlardan, daha hayırlı olacaklar."  Hadis-i Şerif

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English