Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Konya şeker’e sahip çıkalım!

13 Temmuz 2024

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 27 Temmuz’da genel kurulu gerçekleştirilecek. Türkiye’nin tahıl ambarı ve şeker üretim üssü Konya’da Konya Şeker gibi bir değere sahibiz. Torku gibi markayı oluşturduk. Şehrin çok farklı bölgelerine fabrikalar kurduk. Büyüttük emek emek. Dışarıdan gelen tüm saldırılara karşı birlik olduk. Önce kendi markamız diyerek sahip çıktık. Biz diyorum çünkü çiftçisinden bakkalına, basınından fabrika emekçilerine kadar herkesin emeği var bu fabrikalarda.  Yeni bir genel Kurulun arifesindeyiz. Tabi bu süreçte bu kurumu daha da ileriye taşımak için bir mücadele olacak. Mevcut başkan Ramazan Erkoyuncu ve Eski başkan Recep Konuk’un isimleri öne çıkıyor. Her iki ismin de derdinin bu şehrin en önemli markasına sahip çıkarak büyütmek olacağını biliyorum. Burada adayları değerlendirecek değilim. Üretici kimi derse o olacak. Ben daha çok bu kazanımlarımızı sahip çıkmaya davet ediyorum. Konya milliyetçiliğinden bahsediyorum. Konya Şeker mali açıdan zor süreçlerden geçti- geçiyor. Lakin bu yükü kaldıracak altyapısı, gücü, heyecanı var. Hiç şüphem yok eskisi gibi Anadolu’nun üreten gücü olacak. Adaylar mutlaka değerlendirmeler yapacak. Ancak bu yarış ayrışmaya, kurumu yıpratıcı şekle dönüşmemeli. Gerek Erkoyuncu olsun, gerek Konuk olsun kamuoyunun bildiği, tanıdığı isimler. Her ikisinin de gayretlerini, çalışmalarını yakından takip eden biri olarak daha yumuşak ve uzlaşmacı bir dil bekliyoruz kendilerinden. Kazanan kim olursa olsun kazanan çiftçimiz olsun, kazanan Konya Şeker olsun, kazanan Konya olsun, kazanan Türkiye olsun. Eyvallah…
  

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”