Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​İdam gelsin ama!

23 Eylül 2024

Gencecik bir polisimiz bir pisliğin kurşunuyla hayata veda etti. Hakkında onlarca suç kaydı olan ve elini kolunu sallayarak gezebileceğini düşünen suç makinası, yakalanması esnasında polisin silahını alarak ateş açması sonucu bir kadın polisimizi şehit etti. Şehit polisimiz Şeyda Yılmaz’a Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum.  “Bunları asmayıp besleyeceğiz” cümleleriyle öfkemizi haykırıyoruz. Polis ve askerlerimiz elbette bu riskle bilerek meslek hayatlarına giriyor. Ancak böyle ciğeri beş para etmez biri tarafından şehit edilmesi kahrediyor bizi. Bu alçaklık yanına kalmaz elbet. Yıllarca cezaevinde kalacak. Lakin bir gün yine çıkacak. Hayatının baharında bir polisimiz gitmişken ömür boyu hapiste kalsa ne olur. Zaman zaman idam cezası gündeme geliyor. Bir çocuğumuz cinayete kurban gittiğinde, askerimiz veya polisimiz şehit edildiğinde, bombalı saldırı yapıldığında “idam isteriz” diye haykırıyoruz. Öfkemizle haykırsak ta açıkçası bu çok mümkün değil ülkemizde.  Bir gün iktidarlar kendi çıkarına kullanması halince çok ciddi sonuçları olur. Bizim ülkemizde malum her suçu bir şekilde idam kapsamına alabiliriz. Yıllarca Laiklik adı altında neler yapılmadı ki? Türkiye’de olağan bir sistem olmadığı için her an idamla cezalandırılabiliriz korkusu saracak her kesimi. Onun için polisimizi şehit edenler, Narin’i öldürenler, askerimize silah sıkanlar ve dahası bunun rahatlığını yaşıyor. Bu tür olaylarda İdamın gelmesi en adaletli yöntem olacak. Dediğim gibi adaletin terzisi şaşarsa içimizden düşünmeye bile korkar hale geliriz. Bir gün gerçekten hak edene idamın geleceği günleri ümit ediyorum. Eyvallah…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”