Son Dakika Haberler

Yaşar Toy

Yaşar Toy

​Fısıltılarla büyütülen balon gündemler

24 Temmuz 2019
Önce genel bir yorumla fotoğrafın tamamından çıkardığımız başlıklardan özet bir giriş yapalım ve sıralayalım.

Siyasetin bir matematiği olmadığını biliyoruz. Siyasette kapılar bir kapanır bir açılır, bezende tam açılmaz biraz aralanır. İşte siyasetin görünen kurgusu budur, şimdilerde de, cumhur ittifakına ve kabine revizyonuna yönelik kritik üstüne kritik yapılırken, Bülent Arınç’ın İyi Partiye ziyareti de tartışmalara farklı bir boyut kazandırdı. Yeni siyasi oluşumlar ya da parti hazırlıkları ise önümüzdeki günlerin sürprizlere gebe olduğunun işareti.

Manzara bu olsa da milletin gündeminin geçim ve istikrar olduğu unutulmamalıdır. Beklentimiz kimin ne hesabı var dan ziyade, üretim toplumu olabilmek,refah seviyemizi ve payımızı artırabilmektir. Yine beklentimiz içerde ve dışarıda planlanan tuzaklara düşmeden adımlar atabilmektir. Bu aralar toplumun sinir uçlarıyla oynandığının hepimiz farkındayız, ekonomik kriz üzerinden fırsatçılığa soyunanlardan tutunda, dış politikaya ilişkin algı operasyonlarına varıncaya dek geniş bir yelpazede çeşitli hamlelerle karşı karşıyayız. Daha dar kapsamlı ele alacak olursak kulislere ve söylentilere teslim olmuş vaziyetteyiz. Zaten ne çektiysek fısıltılarla büyüyen balon gündemlerden çektik, öyle ki asıl önceliklerimiz üzerinde durmamız ve çözümler üretmemiz gerekirken, dedi kodular ile meşgul olmayı tercih ettik. Sadece tercih etmekle kalmadık, köpürttüklerimiz bir anda hayatımızın merkezine yerleşiverdi.

Elbette bu durumdan hepimiz sorumluyuz, siyaset kurumundan sivil inisiyatife kadar çözüm odaklı bir model geliştiremiyoruz. Bizi bize yaklaştırmak yine bize düşerken, biz zoru tercih ediyor ve erişilebilir olmanın çok uzağında kalıyoruz. Uzlaşı ve ortak akıl ekseninde yürümemiz gerekirken birbirimize bedeller ödetmenin hesaplarını yapıyor, bundan da keyif alıyoruz. Toplumda gerilim senaryolarını uygulanabilir kılmanın çabası hız kazanıyor, kılıçlar çekiliyor ciddi bir tahribata yol açıyoruz.

O bakımdan yol açacağımız sorunların telafisi zor arızalara neden olmaması ve birilerine ödetmeyi planladığımız bedellerin bumerang gibi boynumuza geçmemesi için ,sağlıklı bir toplum yapısına ihtiyaç var.Bu sağlıklı yapı ise ancak olup bitenlere aklı selimle yaklaşmaktan ve sorumlu davranmaktan geçmektedir.Genel anlamda hayatın akışı içerisinde kurumlar birer çağrı merkezi gibi çalışmalı ve tepkileri,talepleri iyi analiz etmelidir.Baştan siyaset kurumu olmak üzere tüm ‘bilir kişiler’ dahil fitneye sebep olmayacak bir performans sergilemelidir.

Netice; gündemimizi kulisler değil gerçekler belirlemeli, oraya buraya çekilmeyecek, dayatmalardan uzak,bir şeylerin tekelleşmeye doğru evrilmediği sade ve anlaşılır bir Ülke ve gelecek arzu ediyoruz.


 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Levent

    Bülent Arınç meselesi önemliyken geçiştirmişsiniz

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Muhammed

    \"bir şeylerin tekelleşmeye doğru evrilmediği..\"bunu samimi bir şekilde yazdığınıza inanmıyorum. daha önceleri neredeydiniz bey efendi? toplum adalet diyor. Allah önce adil olun diyor. Fetö davaları ortada.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English