“BİZİM İÇİN MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLER ÇOK ÖNEMLİ”
Selçuk Üniversitesinin kültür oluşturan, Konya’daki kültürü devam ettiren bir eğitim kurumu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Aksoy, “Dünyanın dört bir tarafında beklenilen bir ülke var, o da Türkiye. İslami İlimler Fakültesinin ortaya koymuş olduğu misyon ve vizyon çok önemli. Bizim için dini ve kültürel eğitim, milli ve manevi değerler çok önemli. Ecdadımızın değerleriyle bütünleşen bir toplum ortaya koymak, sağlıklı bir yapıyı ön plana çıkartıyor. Bizim derdimiz budur. Selçuk Üniversitesi olarak gençleri bu değerler üzerine yetiştirmek için çabalıyoruz. Ailelerin bize emanet ettiği gençlere sahip çıkmalıyız. Gençlere, bu toplumun geleceği olduklarını hissettirerek çalışıyoruz. Selçuk Üniversitesi bu şehrin dönüşümüne, değişimine katkı sağlıyor. Bu şehrin kültürünü taşıyor.” dedi.
“SELÇUK ÜNİVERSİTESİNİN ÖRNEK OLMASI İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ”
Öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim alması için fiziki mekanlarda yenileme yaptıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Aksoy, “Şehrin dönüşümü noktasında Selçuk Üniversitesinin her alanda örnek olması için gayret gösteriyoruz. Öğrencilerimiz için vizyon ortaya koymaya çalışıyoruz. Dünyayı saran ekonomik krize rağmen yatırımlarımıza devam ettik. Dört duvar arasına sıkışmış bir yönetim anlayışını kabul etmiyoruz. Sürekli öğrencilerimizle, personelimizle bir araya geliyoruz, onları dinliyoruz. Yöneticiler örnek olursa toplumun değişmesi daha hızlı olur. Teknik altyapımızın güçlendirilmesi ve kütüphanemizdeki veri tabanının zenginleştirilmesine yönelik pek çok adım attık. Akademisyenlerimizin enerjilerini, araştırmaya ve üretmeye harcamasını istiyoruz.” diye konuştu.
“ULUSLARARASI STANDARTLARDA EĞİTİM VERİYORUZ”
Bilimsel araştırma projeleri üzerinden akademisyenlere geçen yıl 21 milyon, bu yıl da 30 milyon TL aktarıldığını hatırlatan Prof. Dr. Aksoy, “Her bir akademisyenimizin yurt dışına gitmesini teşvik ediyoruz. Akademisyenlerimiz, gençlerimizin geleceğini inşa etmek için onlara örnek olmalı. Zihin dünyası karışan insanlardan iyi bir eğitim vermesini bekleyemeyiz. Biz artık uluslararası standartlarda eğitim veriyoruz. Akademisyenlerimiz bilimsel çalışmalar içerisinde yer alsın, uluslararası arenada değişen dönüşen dünyayı görsün ama toplumundan kopmasın istiyoruz. Üniversitemizi çok daha iyi yerlere taşımak için gayret ediyoruz. Selçuk Üniversitesi bugün artık yüzde 99 doluluk oranına ulaşmış bir Üniversite. Yükseköğretim Kurumları Sınavında ilk 20’ye giren öğrenciler Selçuk Üniversitesini tercih ediyor.” şeklinde konuştu.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.