Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karatay’da geleneksel sanatlar yabancı öğrencilerle buluşuyor

Karatay Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Geleneksel Sanat Kursları” tüm hızıyla devam ediyor. Kurslar kapsamında, şehrin farklı üniversitelerinde öğrenim gören yaklaşık 150 yabancı öğrenci, Türk-İslam sanatlarını yakından tanıma fırsatı buluyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da kurs merkezini ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Karatay’da geleneksel sanatlar yabancı öğrencilerle buluşuyor

Karatay Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Geleneksel Sanatlar Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlenen “Geleneksel Sanat Kursları”, farklı kültürlerden öğrencileri Türk-İslam sanatlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Karatay Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen kurslara, Konya’daki üniversitelerde eğitim gören yaklaşık 150 yabancı öğrenci katılıyor.DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN GELEN ÖĞRENCİLER GELENEKSEL SANATLARI KEŞFEDİYOR
Kamerun, Nijer, Senegal, Moritanya, Fas, Cezayir, Mısır, Çad, Afganistan, Pakistan, Hindistan, Moğolistan, Sırbistan, Özbekistan, Kırgızistan, Yemen, Malezya, Lübnan, Keşmir, Nepal, Suriye, Filistin, İran, Bosna Hersek gibi ülkelerden gelen öğrenciler; Hüsn-i hat, Tezhip, Minyatür, Kalemişi ve Ebru gibi geleneksel sanatları alanında uzman eğitmenler eşliğinde hem teorik hem de uygulamalı olarak öğreniyor. Eğitimler, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen Türkiye Bursları kapsamında yürütülüyor. 
ÖĞRENCİLERİ GELENEKSEL SANATLARIMIZLA BULUŞTURDUK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Hüsn-i hat, Tezhip, Minyatür, Kalemişi ve Ebru gibi geleneksel sanatların öğretildiği atölyelerde öğrencilerle bir araya gelerek hem çalışmaları yerinde inceledi hem de sohbet etti.
Başkan Kılca, eserlerin her birinin büyük bir emeğin ürünü olduğunu belirterek, kursiyerleri tebrik etti. Öğrencilerin eserlerini tek tek inceleyen Hasan Kılca, “Geleneksel sanatlarımız, kültürel mirasımızın en önemli unsurlarından biridir. Konya da medeniyetimizin köklerini taşıyan bir şehir. Farklı coğrafyalardan gelen öğrencilerimizle geleneksel sanatlarımızı buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu değerleri uluslararası öğrencilerle buluşturmak ve onlara kültürümüzü yakından tanıtma fırsatı sunmak bizim için oldukça anlamlı. Karatay Belediyesi olarak sanatı ve kültürü desteklemeye, gençlerimize bu alanda fırsatlar sunmaya devam edeceğiz” açıklamalarına yer verdi. 

 


Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”