Damar tıkanıklıklarına zamanında müdahale edilememesinin hayati sonuçlar doğurduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Koç, “Felçle gelen ve bütün hayatları boyunca felç kalma riski olan hastalara tedavi imkânı sunan merkezimiz hem Konya’mıza hem de Konya dışından gelen pek çok hastaya şifa dağıtmaktadır” diyerek merkezde görev yapan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.
İnme Merkezi Sorumlusu Girişimsel Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Özdemir’de inmenin çok önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi. Beyin damar hastalıklarının dünyada ve ülkemizde kalıcı felç (İnme) nedenleri arasında birinci, ölüm nedenleri arasında ise ikinci sırada olduğunu hatırlatan Dr. Özdemir, “Beyine giden kan akışı, kan damarlarında oluşan daralma ya da pıhtı oluşumu nedeni ile kesintiye uğrayabilir. Yeterli kan akışının olmaması beyin dokusunu etkiler ve felce neden olabilir. Eğer oluşabilecek bu tıkanıklığa hızlı bir şekilde müdahale edilemezse ölüm veya kalıcı felç ile karşı karşıya kalınabilir. Bu hastalar için özellikle ilk birkaç saat son derece önemli ve kritiktir. Erken ve doğru bir müdahale ile bu hastalar ölümden veya felç kalmaktan kurtularak normal yaşamlarına devam edebilirler. Bu nedenle İnme merkezimiz 7/24 son derece hayati bir görev üstlenmektedir” dedi.
İnme merkezinde durumu oldukça kötü durumda olan yüzlerce hastaya müdahalede bulunduklarını da ifade eden Doç. Dr. Özdemir, Konya Şehir Hastanesi İnme Merkezi’ne Karaman, Aksaray gibi bölge içi ve İzmir, Kastamonu gibi bölge dışı pek çok şehirden hasta getirildiğini de sözlerine ekledi.
İnme Merkezi incelemeleri sırasında Prof. Dr. Koç’a, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Prof. Dr. M. Ali Eryılmaz, Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Mustafa Parlayıcı, Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Günenc, başhekim yardımcıları ve hastane idarecileri de eşlik ettiler.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.