Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da 11'incisi düzenleniyor! Tam 250 ünlü isim gelecek

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve her yıl yüz binlerce ziyaretçiye kitap ziyafeti sunan “Konya Kitap Günleri”nin 11’incisi “Özgürlük İçin Oku” mottosuyla Selçuklu Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bu yıl da yüzbinlerce kitaba, çok değerli yazarlara ve edebiyat dünyasının önemli isimlerine ev sahipliği yapacağız. Şehrimizden ve şehir dışından tüm kitapseverleri 27 Ekim’e kadar sürecek bu kitap şölenine davet ediyorum” dedi.

Konya’da 11’incisi düzenleniyor! Tam 250 ünlü isim gelecek

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Konya Kitap Günleri büyük coşkuyla başladı. 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yüzyıllardır kadim medeniyetlere ev sahipliği yapan Konya’nın sanayi, tarım, spor şehri kimliğinin yanında sanat ve kültürel yönüyle de öne çıkan Türkiye’nin önemli şehirlerinden birisi olduğunu vurguladı.

Konya’nın kültürel hayatına büyük katkı sağlayan ve her yıl yüz binlerce kitapseveri buluşturan “Konya Kitap Günleri”nin bu yıl 11. kez kapılarını açtığını kaydeden Başkan Altay, “Kitap Günleri’ni sadece kitaplarla dolu bir etkinlik olmanın ötesinde, Konya’nın kültürel hafızasını güçlendiren ve okuma alışkanlığını yaygınlaştıran önemli bir organizasyon olarak görüyoruz. 9 gün boyunca Selçuklu Kongre Merkezi’nde bu yıl da yüzbinlerce kitaba, çok değerli yazarlara ve edebiyat dünyasının önemli isimlerine ev sahipliği yapacağız” diye konuştu.

GAZZE’DEKİ DRAMA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN “ÖZGÜRLÜK İÇİN OKU”
En büyük sorumluluklarından birisinin de özellikle gençlere ve çocuklara okumayı sevdirmek olduğunu dile getiren Başkan Altay, “Bu yıl Konya Kitap Günleri’ndeki temamız Filistin’de yaşanan insanlık dramı ve soykırımdan dolayı ‘Filistin, Kudüs ve Gazze’ olacak. Mottomuz ise ‘Özgürlük için Oku.’ Başta Konya’mızdan olmak üzere bölge illerden ve Türkiye’nin dört bir yanından 7’den 70’e tüm kitapseverleri 27 Ekim’e kadar devam edecek Konya Kitap Günleri’ne davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

1 MİLYONDAN FAZLA KİTAP, YÜZLERCE YAYINEVİ VE ÇOK SAYIDA ETKİNLİK
1 milyondan fazla kitap, 250 yazar ve 250 yayınevinin katıldığı 11. Konya Kitap Günleri’nde kitap alışverişinin yanında; yazar buluşmaları, imza günleri, söyleşiler, paneller, atölye çalışmaları ve çocuklara yönelik etkinliklerin yer alacağı dolu dolu bir program kitapseverlerle buluşacak.

KONYA KİTAP GÜNLERİ 27 EKİM’E KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK
Kitapseverler ilk gün; Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Kemal Sayar, Süleyman Ragıp Yazıcılar, Sertaç Abi, Hulki Cevizoğlu, Yunus Emre Akkor ile bir araya geldi. “Özgürlük İçin Oku” mottosuyla düzenlenen 11. Konya Kitap Günleri, 27 Ekim’e kadar 10.00-21.00 saatleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi’nde ziyaret edebilecek. (Veli Şengül)

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”