Yat yere yat Ahlak polisi
13 Şubat 2020
AHLAK, kelimesini anlamak ve anlatmak zor gibi gelir. Türk Dil Kurumu derki; bir toplum içinde kişilerin uymak zorunda oldukları davranış biçimleri ve kurallarına, ahlak denir. Kelimenin kullanım ve kapsama alanı baya geniştir...
*
Birde işin tuhaf yani şu ki, ahlaksız insanlar ahlak kelimesini ağzına yuva yapanlardan çıkar.
Ahlaksızların ahlak anlayışıyla yaşamak da aptallıktır zaten. Ahlaksızlık bence; iki ahlaksız trafik polisinin rüşvet aldığından ziyade bütün trafikçilere aynı gözle bakmaktır. Dediğim gibi ahlaksızlık rüşvet yemektir, hırsızlık yapmaktır, kul hakkı yemektir, iftira atmaktır, sokak hayvanlarını zehirlemektir, din, inanç çatışması yapmaktır…
*
Bana taraflı yâda abartıyor diyeceksiniz belki… Zaten polis olabilmek için ahlaklı yani temiz olmak gerekir. FETÖ’cü ahlaksızların zamanında uğraştığı ahlaklı polislerimiz var çok şükür. Size örnekte verebilirim. Ben Emniyet Müdürüyüm ama her şeyden önce bir polis memuruyum diyen ahlaklı bir Emniyet Müdürümüz var. Soyadı gibi yaptığı her işte AYDIN… Herkes terfi isterken terfi alıp, yıldızını, maaşını en çokta kendisi feda eden Asayiş Şube Müdürümüz var. Böyle sayabileceğim müdürlerimiz, komiserlerimiz, ağabeylerimiz ve ablalarımız var. Bunları gözardı mı etmeliyiz.
*
Ayın polisi de Konya İl Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğinden... İl Emniyet Müdürlüğünün duyuru panosunda yazan ‘Ayın Polisi Komiser Yardımcısı Ahmet Kıyak’ ne yaptı da ayın polisi seçildi? Laf aramızda…
*
Dernek adı altında faaliyet dışı kullanan yerlere girip şunu demişler; “Yat! Yat! Yat! Ahlak Polisi!” Yani çokta güzel demişler. Ahlak polisi ile köşe kapmaca oynanır mı? Konya'da kumarhane adı altında bataklık işleten yok şuanda. 45 kumarhane tespit edilerek yapılan baskınlarda kapılarına mühür vuruldu. Tabi kendini akıllı sananlar mühürü koparmışlar, bu yüzden aynı bataklıklardan bazıları 2–3 kez mühürlenmiş. Sen koparsan ne fayda, ‘Mühür kimdeyse Süleyman odur’. 58 tombala makinesine, kumarhanede kullanıldığı belirlenen televizyonlara, kameralara, el telsizi gibi çok sayıda malzemelere el konuldu. Kumar oynadıkları tespit edilen 1461 şâhısa toplam da 467 bin 520 Lira ceza kesildi. Peki, caydırıcı oldu mu? Konya şehir merkezinde kumar oynatan kişiler şehri terk etmek zorunda kaldı.
Hiç bilmeyiz ama başkalarının ahlaksızlığına karşı en emin silah, Ahlak Polisi!
Yorumlar
Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.