Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Türk futbolunun kirli yüzü operasyon!

09 Şubat 2025

İşte bir skandal daha. Hakemler komedisine bir zincir daha eklendi. Her sezona hakemlerin konuşulmadığı bir dilekle başlasakta maalesef olmuyor. Neymiş efendim yabancı hakemler ve yabancı VAR mış. Hani  bir VAR mış bir Yok muş cümlesiyle başlayan masallar gibi. Adı üstünde tam bir masal. Çocukların uyku  saatinde annelerin okuduğu masallarla mışıl mışıl uyuyan çocuklar gibi, TFF de göz göre göre uyutmaya çalıştığı insanları yok sayarak, ben yaptım oldu mantığı ile tabiri caizse krallık ilan ediyor. Hani kulüpler birliği nerede ? Kendi takımına yapılan haksızlığın hemen akabinde ortalığı ayağa kaldırarak hodri meydan çeken Kulüpler birliği başkanı nerede ? neyi, kimleri,  hangi  takımları temsil ediyor bu başkan ? bir takımın kaderiyle göz göre göre oynamak  ve sonrada deliğine çekilmek ne demek ? evet Konyaspor’un kaderiyle nasıl oynandığına, Konyaspor’a nasıl operasyon çekildiğine milyonlarca kişi şahit oldu. Hangi birini söyleyim, Kayseri’nin attığı ve özet görüntülerde bile yer almayan ikinci gol öncesi, Jevtovıc’e yapılan faul’ü görmek istemeyen Çağdaş ALTAY  ve RIVA yapılan haksızlığı bile gizleyebilmekten aciz kalarak asıl komediyi sahneye koydu. Neydi o komedi,  N’Dao’nun 90+7 de attığı gole hikâyeden bir çizgi çekilmesine rağmen o çizgide bile ofsayt görünmemesiydi.

ÇAĞDAŞ ALTAY+YAYINCI KURULUŞ+YABANCI VAR+TFF DÖRTGENİ

Burada ilk sorumlu sayın Weslı De Cremer’dir.   Kimdir bu Weslı De Cremer ?

operasyonu yöneten baş sorumlu TFF’ nin maşasıdır. Yani öve öve bitiremediğimiz  yabancı VAR hakemidir. Belçikalı bu hakem Türk futbolunun kirli ortamına çok çabuk uyum sağlamış olmalı ki ulusal bir spor kanalında açık açık söylenen cümlelere inanamadım.  Eğer iddia doğruysa ki doğruluk olasılığı yüzde 99, o zaman skandal üstüne skandal demek doğru olur. İddiada belirtilen cümle şu. Riva yayıncı kuruluşa “biz yarı otomatik var sistemini ekrana vermeyeceğiz sen bir çizgi çek” işte bu cümle Türk futbolunun neden ilerleyemediğinin en büyük kanıtıdır. İkinci sorumlu sessizliğini sürdüren ve bu operasyon sonrası kabuğuna çekilen TFF dir.  Olaya müdahale etmek yerine deliğine çekilmek akıl alır bir şey değil. Çünkü TFF başkanı sayın HACIOSMANOĞLU’nun birkaç hafta sonra Konya’da oynanacak olan Trabzonspor maçı için neler düşündüğünü açıkçası çok merak ediyorum. İşte o maça temiz çıkması için önünde duran bu pisliği temizlemek adına varsa cesareti maçın tekrar edileceğini çıkıp ilan etmeli. Üçüncü sorumlu yayıncı kuruluştur. Uyduruk bir çizgi çekse bile gerçeği gizleyemediği bir beceriksizliği gözler önüne sermiştir. Ancak özet görüntülere aynı gerçekliği yansıtmaması  zaten bu kuruluşun alışılagelmiş negatif bir alışkanlığıdır. Ve gelelim dördüncü sorumlu Çağdaş ALTAY’a. Orta hakem Çağdaş hoca bu üçlünün uç noktası olduğu için rezil olmuştur. Aslında vezir olması için önünde çok büyük bir fırsat vardı. Sayın ALTAY bu oyunu bozmak adına verdiği kararlarda dürüst ve adil olsaydı, Çağdaş ALTAY isminin olumlu yanlarını haftalarca aylarca hatta yıllarca konuşulan bir hakem olarak anmak içten bile değildi. Ancak oda rezilliği seçti. Yani işin özü, kirli yüzünü birkez daha gördüğümüz Türk futbolunu çokta iyi bir süreç beklemiyor.

bekleyip göreceğiz.

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”