Son Dakika Haberler

Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

​Konya’mızın Medarı İftiharı

01 Haziran 2019
Basınımızın en eski çınarlarından olan Yeni Konya Gazetesi, Konya'mızın medarı iftiharıdır. Demokrasi mücadelesinin en yoğun olarak verildiği günlerdeki sıkıntılara rağmen yayın hayatına büyük bir cesaretle başlamış, kuruluş gününden bu günlere de başarılarla dolu yılları geride bırakarak gelmiştir. Kısacası bu filiz büyüyerek çınarlaşmıştır. Bu filiz'in çınarlaşmasın da emeği geçen herkese kalbi şükranlarımı sunuyorum. Bir çınar kolay büyümez, kolay ayakta kalmaz. Siz değerli okuyucularımız sahip çıktıkça nice uzun yıllar bu sevinci, inşAllah hep beraber yaşarız. Uzun yıllar bu sevinci yaşatmak hiç de kolay değildir. Uzun yıllar, sevinç ve mutluluklar yaşatılabilmişse, gazetemizin çıkarılmasında emeği geçenler gibi siz değerli okuyucularımızın da payı büyüktür.

Tam bağımsız, güçlü devlet, hür, özgür, müreffeh fert, huzurlu ve mutlu bir Millet, gelişmiş çağdaş bir Konya için, bütün zorluklara göğüs geren, haktan, hakikatten, haklıdan yana, hukukun üstünlüğüne inanan, tarafsız, objektif yayın ilkesi ile çok uzun zamandır, bayrağı en ilerilere taşıma gayreti içerisinde olmuş, aynı anlayışla yoluna emin adımlarla devam etmiş Yeni Konya Gazetesinin başarılarına yeni başarılar eklemesi kaçınılmazdır.

Konya'mızda gazetecilik tarihi bir hayli eskidir. Konya Gazetesi 1869 yılından itibaren basılan ilk gazetedir. Bu gazeteyi, Babalık ve Öğüt gazeteleri takip etmiştir. Babalık gazetesi 1950 yılına kadar Konya basınının amiral gemisi olma özelliğini sürdürmüştür. 01 Haziran 1949 yılında Konya'mızda yeni bir gazete kurulur. Konya'nın Yeni bir gazetesi olduğundan da adına "Yeni Konya” denilmiştir. Yayın hayatına başladığı günden itibaren Yeni Konya Gazetesi günümüze kadar ara vermeden devam edegelmiştir. Yeni Konya'dan önceki gazeteler kapanmış olmasına rağmen, Yeni Konya ayakta kalmayı başarmıştır. İlk sayısından bu güne kadar 70 yıldır Kâğıt üzerinde varlığını sürdüren Yeni Konya Gazetesi'nin bütün arşivi sayfa sayfa taranarak dijital kaydı oluşturulmuştur.

Konya Basın Yayın'ının öncü ve güçlü kuruluşlarından olan ve yaşayan en eski gazetelerden olma özelliği ile adından söz ettiren Yeni Konya Gazetesi bu günden itibaren 70. yılını doldurarak, 71. Yılına girmiştir. Öncelikle güzel Konya'mıza, Bölgemize, Ülkemize, Yeni Konya Gazetesi çalışanlarımıza, Yazarlarımıza, Okuyucularımıza ve tüm insanlığa hayırlı olmasını Yüce Mevla'dan niyaz eder, daha nice uzun yıllar, hayırlı hizmetini aynı güzellikte, başarılarla dolu olarak devam ettirmesini de can-ı gönülden temenni ediyorum. Kurulduğu tarihinden bu yana Yeni Konya Gazetesi'nin, Konya'nın günlük gelişmelerini çok yakından takip ettiği, şehrin çok önemli haber kaynağı olduğu gerçeğini siz değerli kardeşlerim çok iyi bilmektesiniz. Her birinize dua ve destekleriniz için en kalbi muhabbetlerimi sunarım.

Yeni Konya Gazetemizin de içinde bulunduğu bir yapı, ANMEG adı altında toplanmıştır. Bu birliktelikle hizmetlerin kalıcı olması amaçlanmıştır. Yeni Konya Gazetesi, Kon TV, Konhaber.com, Kanalon.tv, Konya FM, Belge.com.tr, Konspor,Mir ajans bir çatı altında birleştirilmiş ve ANMEG VAKFI kurulmuştur. ANMEG' in açılımı; Anadolu Medya Grup demektir. Bu vakfın kurulmasındaki büyük çaba ve gayretleri olan herkese gönülden şükranlarımı sunuyorum. ANMEG VAKFI'NIN hizmetleri; yeni hizmet binasının açılışından sonraki dönemde daha da şahlanmaya başlamıştır. İnanıyorum ki, Yeni Konya Gazetemiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en güzel hizmetleri sunacaktır.

Elbette ki Yeni Konya Gazetemiz bu yaşa kolaylıklarla gelmedi. Elbette ki zorluklar oldu. Zorluklar bir bir aşıldı. Sonucunda başarılarla dolu güzellikler kazanıldı. Bugünlere kolay ulaşılmadığı gibi yarınlara da kolay ulaşılmayacaktır. Ümit ediyorum ki bizlerden sonra gelecek nesiller de aynı güzellikleri yaşatmaya devam edeceklerdir.

Yazarlık hayatımın 30. yılını tamamlamış bulunuyorum. Yeni Konya Gazetemizde de; ilk olarak 2007 Yılında yazmaya başladım. Halen düzenli olarak Çarşamba ve fırsat bulup, yazdığım zaman, diğer günlerde de yazılarım yayımlanmaktadır. Böyle bir gazetede yazı yazmak bir ayrıcalıktır diye düşünüyorum.

Yeni Konya Gazetesine kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen herkese kalb-i şükranlarımı sunarım. Ebedi hayata intikal edenlere Allah (c. c.)' tan Rahmet diliyorum. Başarılarla dolu nice uzun yıllar hizmet vermesi duası ile bütün emeği geçen kardeşlerimi gönülden tebrik eder, sıhhat ve afiyetler dilerim.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English