Son Dakika Haberler

Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

​İbret almak için yeryüzünde gezip dolaşmak

09 Temmuz 2019
İbret almak için yeryüzünde gezip dolaşmak, mükemmel ve muhteşem bir şekilde yaratılmış olan coğrafi güzellikleri ve bütün varlıkları tanıma amaçlı yapılan geziler çok önemlidir. Âyet-i Kerîmede: “De ki: Yeryüzünde gezip dolaşın da, Allah ilk baştan nasıl yaratmış bir bakın. İşte Allah bundan sonra (aynı şekilde) ahiret hayatını da yaratacaktır. Gerçekten Allah her şeye kadirdir.” ( Ankebut Sûresi âyet:20) buyrulmuştur. Rabbimizin, Yeryüzünde gezip dolaşın emri gereği; Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi,  “Yazılacak Çok Şeyimiz Var” konu başlıklı gezi programlarını her yıl düzenlemektedir. Kültür ve Turizm’in Başkenti Konya’dan,  doğal güzelliklerle dolu Karabük, Safranbolu, Bartın ve Amasra’ya Gezi düzenlenmiştir.

Geziye TYB Konya Şube Başkanı NEÜ İlâhiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı   Prof. Dr. Hayri Erten, Mustafa Güçlü,  bendeniz Ömer Lütfi Ersöz, Şener İşleyen,  Nihat Abayhan, Melahat Ürkmez,  Saffet Yurtsever,  Ahmet Köseoğlu, Ahmet Çaycı,  Faruk Koçak,  Hüzeyme Yeşim Koçak, Serpil Yalçınkaya, Anuş Gökçe, Sadık Gökçe İsmail Detseli, Mustafa Balkan, Bedir Köseoğlu, Ziya Kuz, Bekir Şahin, Muhammed Acıyan, Kazım Öztürk, Salih Sedat Ersöz, Mustafa Güden, İbrahim Can, Cemil Paslı, İbrahim Günay, Ahmet Aka, Zeki Oğuz gibi gazeteci, yazar, fotoğraf sanatçısı, akademisyen ve aile fertlerinden oluşan kırk altı kişilik bir heyet katılmıştır.

Tarihi birikimi olan, kadim başkent, şehircilik anlamında özel bir yere sahip Konya’mızdan, geçtiğimiz hafta sonu,  cumartesi günü sabahın erken saatlerinde çıktığımız yolculuğumuz çok keyifli geçti. Çok değerli kardeşlerimiz ile yolculuğumuz süresince birbirinden özlü ve güzel sohbetler yapma imkânına sahip olduk. Bu sohbetler, şakalaşmalar, toplu yapılan ibadetler dostluklarımızın pekişmesine vesile olmuştur. Karabük Öğretmen evine uğrayıp öğle yemeğimizi yedikten, eşyalarımızı yerleştirip namazımızı eda edip Karabük şehir turu atmamız sonrası Konya da öğretmen olarak çalışmış Ramazan Uzuntarla’nın rehberliğinde Safranbolu’yu gezdik. Sırasıyla Safranbolu evlerini, Tokatlı Kanyonu, Seyir terasını, ters evi ve çarşı merkezindeki Camileri, iş yerlerini gezdik. Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü’nün eniştesi Hüseyin Özcan Bey’in sahibi olduğu ters ev gerçekten enteresan. Binanın çatısı yerde, binanın tabanı yukarıda ve eşyalar tavanda montelenerek yapılmıştır. Konya’mızın Akören/Bozkır sınırları için bulunan Kanyon bölgesinde Seyir tepesi, maceracıların en eğlenceli sporu ‘İpli Makarayla Geçiş’, ters ev v.b. güzellikler oluşturularak Turizme kazandırılması çok güzel olur. Yetkililerimizin dikkatine sunuyorum. Safranbolu gezimizi tamamladıktan sonra Karabük Belediye Başkanının organize ettiği, ev sahipliğini Karabük Gazeteciler Cemiyet Başkanı Metin Kaya ile ikinci Başkan Nuray Alpboğa’nın üstlendiği, müteşekkir olduğumuz yemek sonrası istirahatimizi gerçekleştirdik.

Pazar sabahı Karabük’ten ayrılarak, filmlere konu olan Bartın yolu üzerinden Amasra’ya geçtik. Amasra da Melih Saylan rehberliğinde; Ceneviz Kalesi, Cuma hutbelerinin halen orijinaline uygun olarak Kılıç ile çıkılarak okunan Fatih Sultan Mehmet’in yaptırdığı Fatih Camiini ve tarihi Şapeli ziyaret ettik. Gezinin bir bölümünde Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’ın daveti üzerine beraber çay içerek sohbet etme imkânına sahip olduk. Amasra gezisinin ardından Bartın’a geçtik. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ile güzel bir sohbet sonrası Nihal Çıngı’nın rehberliğinde şehri gezdik. Kent Müzesi ve Bartın Çayına hayran kalıp çok beğendiğimizi belirtmek isterim. Konya TYB üyesi Yazarların Bartın da olduğunu haber alan 22. Dönem Ak parti Bartın Milletvekili Hacı İbrahim Kabarık, Bartın Çayına nazır restoranında bizleri misafir ederek akşam yemeği ikram etti. Gezimizde; Batı Karadeniz bölgesinde yer alan, güzel yurdumuzun yemyeşil dağları, ormanları, akarsuları, gölleri ile Türkiye’mizin harika yerlerinden olan, emeğin sembolü Karabük’ü, adını Safran bitkisinden alan Safranbolu’yu, sokakları gül kokulu Bartın’ı ve Cennetmekân Fatih Sultan Mehmet Han’ı kendine hayran bırakıp ‘Lala, Çeşm-i cihan bu mu ola!’ Dedirten Amasra’yı gezip gördük. Allah (c. c.)’ın yarattığı doğal güzellikleri seyredip, çeşit çeşit nimetlerinden sıhhat ve âfiyet içinde müstefit olduğumuz için ne kadar şükretsek azdır diye düşünüyorum. Rabbimiz, verdiğin sayısız nimetler için, hiç birini yalanlamadan, nankörlük etmeden, Cennet gibi topraklarda yaşadığımız için sonsuz şükürler olsun. Ya Rabbi! Bizleri kulluğunda daim eyle! Rızana uygun, güzel ahlâk sahibi, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s. a. s.)’in örnek hayatını kendimize gerçek rehber edinerek, Mü’mine yakışır bir hayat yaşamayı nasip eyle! (Âmin)

Karabük,  Safranbolu,  Bartın,  Amasra gezisinin organizesinde emeği geçen; başta TYB Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten’e, Yönetim Kuruluna, Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Pekyatırmacı’ya, Karabük Belediye Başkanı Sayın Rafet Vergili ’ye, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’a, Bartın Belediye Başkanı Sayın Cemal Akın’a, Yönetmen Saffet Yurtsever’e Katılımcıların her birine, büyük bir özveri ile hizmet eden Yusuf Özdemir’e, Süleyman Gençtürk’e ve emeği geçen bütün  kardeşlerimize kalb-i şükranlarımı sunarım.  Allah (c. c.), her birinden razı olsun

 omerlutfiersoz@gmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English