Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Dünya tiyatro izliyor!

19 Friday 2024

Dünyanın gözü önünde bir tiyatro izliyoruz. Tarihi boyunca Müslümanların dışında savaşmamış İran’ın İsrail’e İHA ve füze gönderdiğini duyunca çok şaşırmıştım. Ancak açıklama yapıldığında ihalar havadaymış daha. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Trump, İran’ın Irak’ta ki Amerika askeri üssüne misilleme olarak füze fırlatmasının ayrıntılarını anlatmıştı hatırlar mısınız? Önceden haber verdiğini, kendisinin çok rahat olduğunu, füzelerin nerelere düşeceğini vs. bildiği söylemişti. İran’ın İsrail’e düşen bir füzesini hiç görmedim duymadım. İsrail gemisini, askerini, aracını, hatta kuşunu bile hedef almayan İran, İslam Dünyasında “İsrail’in en büyük düşmanı İran” algısını nasıl oluşturdu peki? Tiyatro burada başlıyor işte. Bana göre İran, İsrail varlığının en büyük güvencesi. Birlik içinde olan bir İslam Dünyası yerine mezheplerle bölünmüş bir Ortadoğu daha az tehlikelidir çünkü. Irak’ta, Libya’da, Suriye’de Yemen’de hatta Afrika’da oluşturulan Şii örgütler sayesinde bugün İsrail Ortadoğu’da cirit atabiliyor. Güçlenemeyen İslam ülkeleri kendi derdine düşmüşken nasıl İsrail’le baş edebilecek ki. Belli ki bu tiyatroyu bir süre daha izleyceğiz. Biz ipteki cambaza bakarken Gazze’de yaşanan soykırım devam edecek. Eyvallah…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English