Son Dakika Haberler

Sinan Burhan

Sinan Burhan

​​Ankaralı olmak ve Özhaseki?

20 Aralık 2018

Bugünlerde AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Özhaseki ile ilgili sayıları çok azda olsa, Ankaralı değil niçin aday oldu sorusunu soranlar var. Bizde bu kardeşlerimizin sorusunu cevaplayalım.

Mehmet Özhaseki demek buram buram Anadolu demektir. Özhaseki’nin ruh iklimi  ezan demektir, bayrak demektir, Cumhuriyet demektir. Hani bizler ırkçılık, bölgecilik yapmayacaktık. Hani üstünlük sadece takvadaydı.

Ankaralı olmak Ankara’ya sevdalı olmaktır. Ankara’yı sevmek daha çok yeşil alan demek, daha çok park bahçe demektir. Ankaralı olmak  sokaklar da çocuklarımızın huzur içinde  gülüp oynamasıdır. Ankaralı olmak kadınlarımızın, analarımızın özgürce, güven içinde yaşayacağı sosyal alanlar oluşturmaktır. Ankaralı olmak sabahları vatandaşlarımızın otobüs kuyruğu çilesi çekmemesi için yeni çözümler üretmek demektir. Ankaralı olmak amatör spor için alt yapı kurmak demektir.

Ankaralı olmak üstü kapatılan derelerin tekrar Ankara’ya kazandırılması demektir. Kavaklıdere, Bent deresi gibi dereler ne oldu. Üstü kapatıldı, kanalizasyon bağlandı. Özhaseki bu derelerin tekrar Ankara’ya kazandırılması gerekir diyerek en büyük Ankaralılığı yapıyor.

Kayseri’ye deniz geldi esprilerine konu olan Kızılırmak üzerinde kurulan Yamula barajını yapan Özhaseki Ankara’nın bitirilemeyen içme su barajlarının çözümü demektir. Ankaralılık budur.

Türkülere konu olan Ankara'nın bağlarına ne oldu. Ankara'nın bir diğer anlamı da üzüm memleketi demek. Hani nerede o bağlar. Ankaralı olmak bu bağları bahçeleri yeniden yeşertmek demektir.

Sevgili kardeşlerim sorarım sizlere Murat Karayalçın Ankaralı mıydı? Aslen Rizeli olan sayın Karayalçın’a kimse neden Ankaralı değilsin niye başkan oldun diye sormadı? Peki dört dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Melih Gökçek aslen Urfalı değil mi? Allah rahmet eylesin geçmişte  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan merhum Mehmet Altınsoy’da  Aksaraylıydı. Neden kimse bu başkanlara bu soruyu yöneltmedi?

Sevgili kardeşlerim  Ankaralıya hizmet etmek esas meseledir. Ankaralı kendine hizmet edene dua eder, destek verir. Sadece Ankaralı olsun demek yanlıştır. Peki Yozgatlı kardeşlerim, Kırşehirli kardeşlerim, Çorum ve Çankırılı kardeşlerim Ankara’da yaşadıkları için suçlu mudur?  Bu yaklaşım vicdana uyar mı?

Bugün Ankara’da bir stat bile yoksa Ankara'nın markası Ankaragücü maçlarını dışarıda oynuyorsa bunun hesabını kim verecek. Öte yandan  Türkiye'nin ilk modern ve Avrupa standartlarında stadını yapan Mehmet Özhasekidir. Devletten bir tek kuruş almadan bu stadı belediyenin  kendi imkanlarıyla  Kayseri’ye yaptırmıştır. Ankarayada yapacaktır.

Ankara’da neden turist yok. Paris’e 30 milyon, Romaya 28 Milyon turist giderken Ankara’da yıllık 400 bin turist geliyor. Bu rakamlar başkente yakışıyor mu? Kayserinin unutulan dağı Erciyes dağını turizme kazandıran Özhaseki Ankara’da büyük turizm projelerine imza atacaktır. Ankaralı olmak Ankaralının turizm pastasından daha fazla pay alması demektir. Ankara’nın otellerinin dolması, lokantalarının dolması demektir.

Ankaralı olmak demek üretim demek, istihdam demek vatandaşın evine ekmek götürmesi demektir.  Özhaseki demek sanayici dostu demektir. Emek ve alın teri demektir.  Kimsesizlerin kimi, garip gurabanın dostu, fakir fukaranın yoldaşı demektir.

Beypazarı’nda sadece 3-5 tane binayı boyayıp restore eden Mansur Yavaş’ın belediyecilikte ne başarısı var.  Dikili bir ağacı mı var? Melih Gökçek karşıtlığı üzerine oy almış bir Yavaş’ın bir tek projesini duyan var mı? Ankara’ya hizmet etmeyecekse, proje ortaya koymayacaksa ben  Ankaralıyım bana oy verin demek yeter mi?

O zaman şunu sormak gerekir Ankara’da Mansur Yavaş’tan başka Ankaralı yok mu? Sadece Ankaralı olmak yetiyorsa binlerce Ankaralı çıkıp aday olabilir. Niye sadece  Mansur yavaş aday oluyor?

 Ankaralı olmak Hacı Bayram-ı  Veliyi sevmek demektir. Ankaralı olmak Tacettin Dergahında Mehmet Akif’in iklimini solumak demektir. Ankaralı olmak Gazi Mustafa Kemal’i anlamak ve sevmek demektir. Ankaralı olmak  kurtuluş savaşında yedi düvele karşı savaşmak demektir.

Ankaralı olmak kurtuluş savaşı ruhuna sahip olmak demektir. Mehmet Özhaseki bu anlamda Ankaralıdır. Özhaseki demek Hacı Bayram-ı Velinin türbesine diz çökmek,  Nallıhan’da Taptuk Emre’nin kabrinde dua etmek demektir.  Özhaseki demek Çamlıdere de Ali Semerkandi hazretlerinden feyiz almak demektir.

Ankaralı olmak çocuklarımız için iş ve aş demektir.  Ankaralı olmak hizmet demektir. Ankaralı olmak Ankara’nın dağını taşını, havasını suyunu sevmek demektir. Ankaralı olmak bu kente aşık olmak demektir. O halde hepimiz Ankaralıyız.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English