Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

VDS Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler Nelerdir?

VDS Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler Nelerdir?


VDS satın al paketleri tercih etmeden önce dikkat etmeniz gereken birçok önemli özellik bulunmaktadır. Bu özellikleri VDS sunucunuzdan en iyi performansı alabilmeniz ve uzun vadede sorunsuz hizmet alarak kaliteli bir sunucu deneyimi yaşamanız için mutlaka göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Şimdi detaylı olarak bu özellikleri incelemeye geçelim.


Firma Seçimi
Her şeyden önce, VDS satın almaya karar verdiyseniz öncelikle bir hosting firması seçmeniz gerekir. Sanal sunucu hizmeti sağlayan birçok hosting firması bulunmaktadır. Bizim burada önerimiz 2018 yılından bu yana hizmet veren ve yasal olarak yer sağlayıcı konumunda olan Meric.net.tr olacaktır. Ayrıca Meric.net.tr, ETBİS kayıtlı ve RIPE NCC üyesidir. Bu özellikler güvenli bir hosting firması seçimi için oldukça önemlidir.


Aylık Trafik Limitlendirmesi
VDS kiralama hizmeti sağlayan firmalar çeşitli oranlarda aylık trafik limitleri belirleyebilmektedir. VDS satın almadan önce bu limitleri göz önünde bulundurmanızda oldukça fayda var. Mümkünse limitsiz ve yüksek aylık trafik limiti sunan paketlerden tercih edin.


Depolama Özellikleri
Sanal sunucu paketlerinde standart SATA diskler yerine SSD veya Nvme diskleri tercih etmelisiniz. SSD diskler SATA disklere oranla çok daha hızlı okuma/yazma hızına sahiptir. Bu sayede sunucunuzdan oldukça yüksek performans elde edebilirsiniz. Ayrıca SSD VDS avantajlarını da elde etmiş olursunuz.


İnternet Port Hızı
Genellikle hosting firmaları 100Mbit/s veya 1.000Mbit/s şeklinde port hızına sahip VDS sunucular sağlamaktadır. Elbette 1.000Mbit/s port hızı ile çok daha hızlı internet erişimine ve daha düşük ping sürelerine sahip olabilirsiniz. Yüksek internet hızı ve düşük ping (Tepkime) süresi VDS sunucularda istenilen pozitif bir özelliktir. Bu yüzden yüksek port hızını ücretsiz olarak sağlayan firmaları incelemenizde fayda var.


Teknik Destek Hizmeti
VDS sunucunuzu yönetirken zaman zaman yardıma ihtiyacınız olabilir. Bu durumda sorularınıza yardımcı olabilecek bir destek ekibi size zaman kazandırarak işlerinize daha fazla zaman ayırmanızı ve zamanınızı daha verimli geçirmenize büyük ölçüde fayda sağlar. Bu yüzden VDS satın almadan önce seçtiğiniz hosting firmasının destek hizmetini ve özelliklerini mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.


Sunucu Lokasyonu
VDS server hizmetinizin lokasyonu bir diğer dikkat edilmesi gereken en önemli özelliklerden biridir. Sunucunuza ne kadar yakın olursanız o kadar düşük ping süresine sahip olursunuz. Bu yüzden sunucu lokasyonunun Yurt içi olması, Yurt içinden yapılan bağlantılarda daha düşük ping süresi elde etmenizi sağlar. Özellikle VDS sunucunuzu bir oyun sunucusu olarak kullanacaksanız ping süresinin önemi daha da artmaktadır.


Bu makalemizde VDS satın almadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli özelliklere değindik. Elbette bu listeye daha fazla özellik eklenebilir. Fakat genel itibarı ile artık kaliteli bir hizmet ve etkili VDS sunucu yönetimi için dikkat etmeniz gereken en temel özellikleri göz önünde bulundurabilirsiniz. Eğer hangi firmayı seçeceğinize karar veremiyorsanız https://www.meric.net.tr/vds-satin-al link üzerinden oldukça kaliteli ve performanslı VDS satın alabilirsiniz.


Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English