Son Dakika Haberler

Hurda Kablo Fiyatları Neden Yükselişte?

 

Hurdacılık sektöründe farklı özelliklere sahip çok sayıda atıl malzeme alınıp satılıyor. Geri dönüştürülebilir malzemeler arasında yer alan hurda kablolar, sektörde oldukça ilgi görüyor. Artan talep doğrultusunda ise hurda kablo fiyatları özellikle son dönemlerde önemli ölçüde yükselmiştir.

Kablo atıklarının alım satım konularında belli bir piyasa değerine sahip olması, fiyatların yükselmesi için tek başına yeterli değil. Maliyet artışı için hurda piyasasında yerel ve dünya çapında işlem gören borsaların etkisi de oldukça fazla. Ayrıca stok seviyeleri, arz, talep, yerel ekonomi ve döviz kurları da artış oranları için doğrudan etkili.

Elektronik Atıkların Artışı ve Piyasa Talebi

Teknolojinin her geçen gün gelişmeye devam etmesi, eskiyen elektronik malzemelerin elden çıkarılmasına neden olmuştur. Bir önceki nesil cihazların sahip olduğu nitelikler, sonraki modellerde arttırıldığı için eskiye olan rağbet azalır. Ancak kullanılmayan eski ürünler, üretim aşamalarında metal, bakır ve diğer değerli kaynaklarla imal edildiğinden dolayı geri dönüşüm sektörü için önemini korumaya devam eder. Bu aşamada yeni elektronik cihaz üretimlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan malzemeler için yüksek talep ortaya çıkarken arz yetersiz kalır. Hurda kablo fiyatları da bu duruma bağlı olarak artış gösterir.

Elektronik atıklar içinde yer alan telefon, tablet, televizyon gibi teknolojik özelliği olan ürünlerin çalışması için altın ve bakır gibi değerli madenlere ihtiyaç vardır. Ancak madenleri sıfırdan temin etmek firmalar, için büyük bir maliyettir. Kıymetli malzemeleri geri dönüşüm çalışmaları sonunda elde etmek ise hem maliyetlerin azalmasına hem de kaynakların daha efektif kullanılmasına destek olur.

Hurda Kablo Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Borsa verileri, yüksek talep ve düşük arz olmasıyla yerel pazarda meydana gelen değişimler hurda kablo fiyatları hususunda her daim önem arz eder. Maliyetlerin değişiminde rol oynayan diğer unsurlar ise şu şekildedir:

●       Ülkelerin doğal kaynak rezervleri ve bunların etkili biçimde değerlendirilme oranı

●       Üretim taleplerinin karşılanamaması durumunda malzemelerin ithal edilmesi

●       Atık malzemelerin türü ve kalite metrikleri

●       Fiyat endeksleri ve enflasyon oranları

●       Londra metal borsası verilerinde yaşanan dalgalanmalar

 

Ekonomik verileri değiştiren etkenler, hurda alım satım konularında da sektörel gereksinimler sebebiyle fiyat artışlarını beraberinde getirmeye devam ediyor.

Bakır Hurda Kablo Fiyatları Listesi

Hurda bakır kablo fiyatları, birbirinden farklı sebeplere göre değişim gösterir. Ayrıca kendi içinde ayrıldığı kategoriler doğrultusunda da materyaller fiyat farklılığına sahip. Aşağıda bakır hurda kablo fiyatlarının listesine yer verilmiştir: 

  Hurda Karışık

  70,00 ₺/Kg

 

  Hurda Antigron

  72,00 ₺/Kg

  Hurda Tek Damar Kalın İç Tesisat Kablosu

  120,00 ₺/Kg

  Hurda Yer Altı Enerji Kablosu

  95,00 ₺/Kg

 

  TTR

  69,00 ₺/Kg

  Çelik Zırh

  22-98 ₺/Kg

  Hurda Fare Yemez

  53,00 ₺/Kg

  Ptt Kablo İçi Deşe

  97,00 ₺/Kg

  Ptt Kablo İçi Yağlı Deşe

  93,00 ₺/Kg

 

Tablodaki veriler, sabit değil değildir. İlerleyen süreçte fiyatlar değişiklik gösterebilir.

Hurda Kablo Fiyatları için Gebzehurdasan’ı Ziyaret Edin!

Hurda satışlarında zarar etmemek için güncel piyasa verilerini takip eden ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan firmalarla çalışmak son derece önemli. Bu aşamada Gebzehurdasan, deneyimli ekibi ve bütçe dostu fiyatlarıyla öne çıkmayı başarıyor. Firma ile iletişime geçilen ilk anda başlayan hizmetler, hurdaların satış aşamalarında da devam eder.

Gebzehurdasan, müşteri memnuniyetini ön planda tutan hizmet politikaları gereği hurda kablolar için tüm faktörleri göz önüne alarak fiyat hesaplamasını titizlikle yapar. Geri dönüştürülebilir malzemeler için değerinde ödeme yaparak müşteri taleplerini en iyi şekilde karşılar.


Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”