Kulak çınlamasının kişiye doğrudan bir zararı olmasa da, kulak çınlamasının altında yatan sebep zarar verici olabilmektedir. Bu bağlamda her çınlama hastası araştırılarak sebep ortaya konmaya çalışılmalıdır. Şayet araştırma sonucunda kulak çınlamasına yol açan herhangi bir neden bulunamazsa; çınlamanın sağlığa bir tehdit oluşturmadığı söylenebilir. Sonuç olarak hastanın endişesi ortadan kaldırılırsa hasta bir süre sonra çınlamayı algılamamaya başlayabilir.
Bazı kişilerde ise kulak çınlaması, çok ciddi psikolojik etkilere yol açabilir. Bunların arasında depresyon, anksiyete, dikkat bozukluğu, uyku problemleri sayılabilir. Bu hastalarda tedavi şart olduğu gibi psikiyatrik destek de gerekmektedir.
KBB Uzmanı Op. Dr. İlker Yiğit, konhaber.com’a konuştu. Dr. İlker Yiğit, şunları söyledi:
“Basit bir kulak kirliliğinden olabilir, kulak zarının delikliğinden olabilir, kulak iltihapları yapabilir, iç kulak tansiyonu problemleri böyle bir hastalığı ortaya çıkartabilir. Birçok faktör var. Çeşitli tedaviler var, özellikle iç kulağın beslenmesi. Kulak çınlaması çok basit işte ‘al sana bir ilaç geçecek’ dediğimiz bir tabloda değil. Eğer çok basit bir kire bağlıysa zaten siz o kiri temizlediğinizde hasta rahatlıyor. Ama iç kulağın beslenmesi ile ilgili daha farklı problemlerden kaynaklı çınlamalarda özellikle kronikleşmişse bu hastalarda bu kulak çınlamalarına alışmalarını öneriyoruz.”
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.