Son Dakika Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

Eklenme Tarihi: 12.01.2019 - 18:00

TOFAŞ: 89 Beşiktaş Sompo Japan: 79



Salon: TOFAŞ

Hakemler: Yener Yılmaz, Fatih Arslanoğlu, Kerem Baki

TOFAŞ: Weems 11, Mejia 16, Garrett 16, Elegar 14, Yiğit Arslan 6, Berkan Durmaz 2, Barış Ermiş 8, Kadji 9, Muhsin Yaşar 7

Beşiktaş Sompo Japan: Erkan Veyseloğlu 9, Buva 9, Pressey 20, Rich 13, Gibson 15, Burak Can Yıldızlı, Can Maxim Mutaf 2, Dusan Cantekin, Kenan Sipahi 4, Samet Geyik 4, Benzing 3

1. Periyot: 16-17

Devre: 47-29

3. Periyot: 67-52

Beş faulle çıkan: 35.06 Samet Geyik (Beşiktaş Sompo Japan)



BURSA (AA) - Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 15. hafta maçında TOFAŞ, sahasında Beşiktaş Sompo Japan'ı 89-79 yendi.

Karşılaşmaya Weems'in smacıyla başlayan TOFAŞ'a, Erkan Veyseloğlu, Pressey ve Buva'nın sayılarıyla 8-0'lık seri yakalayarak karşılık veren Beşiktaş Sompo Japan, 2. dakikayı 8-2 önde geçti. TOFAŞ, Weems ve Mejia'nın içeriye kat ederek bulduğu basketlerle 7. dakikada skoru eşitlese de (10-10) konuk takım, ilk çeyreği 17-16 önde tamamladı.

İkinci periyoda hem savunmada hem de hücumda çok iyi başlayan TOFAŞ, Yiğit Arslan'ın 3 sayı çizgisinin gerisinden üst üste kaydettiği sayılar ve yaptığı asistlerle 13-0'lık seri yakaladı ve 14. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 28-17. Ardından rakibine tam saha baskı uygulayan mavi-yeşilliler, hücumda da Elegar ve Mejia ile boyalı alanı domine etti ve 10-0'lık seriyle farkı 19. dakikada 16 sayıya kadar (43-27) yükseltti. Kalan dakikalarda iyi oyunu sürdüren TOFAŞ, soyunma odasına 47-29 önde gitti.

Üçüncü periyotta farkı korumak için daha kontrollü bir oyun sergileyen Bursa temsilcisi, Kadji'nin sayılarıyla 25. dakikayı 54-38 üstün geçti. Başantrenör Dusko Ivanovic'in aldığı molanın ardından oyuna farklı bir anlayışla çıkan Beşiktaş Sompo Japan, savunmasını sertleştirerek TOFAŞ'ı top kayıplarına zorladı. Rich ve Erkan Veyseloğlu ile peş peşe 3 sayılık basketler bulan siyah-beyazlılar, 28. dakikada farkı tek haneye indirdi: 56-49. Siyah-beyazlı takımın bu oyununa alan savunmasıyla karşılık veren TOFAŞ, Mejia'nın etkili performansıyla 11-0'lık seri yakaladı ve periyodun bitimine 18 saniye kala farkı 18 sayıya çıkardı: 67-49. Ev sahibi takım, final periyoduna 67-52 üstün girdi.

Son periyotta farkı azaltmak için ekstra atışlar deneyen Beşiktaş Sompo Japan, Pressey ve Gibson ile skor üreterek 35. dakikada skoru 74-65'e çekti. Ardından baskısını iyice arttıran siyah-beyazlılar, Rich ve Gibson ikilisiyle sayılar bulmaya devam etti ve 36. dakikada farkı 5 sayıya kadar indi: 75-70. Boyalı alanda Garrett ve Elegar'ın devreye girmesiyle tekrar skor bulan TOFAŞ, rakibinin direnci kırarak oyundaki üstünlüğü eline geçirdi ve karşılaşmadan da 89-79 galip ayrıldı.


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”