Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çumra sağlığı için yeni projeler hazır

Sağlık tesislerinde verimliliği artırmak, adaletli personel dağılımını sağlamak, problemleri yerinde tespit ederek çözüme kavuşturmak amacıyla düzenlenen ve hastanelerde görev yapan yöneticiler ile birlikte birim sorumlularının da katıldığı değerlendirme toplantılarına Çumra İlçesi ile devam edildi.

Çumra sağlığı için yeni projeler hazır
Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ile birlikte hizmet başkanlarının ve yardımcılarının da hazır bulunduğu değerlendirme toplantısında Çumra Devlet Hastanesi’nde sunulan sağlık hizmetleri ve hastanenin mali tablosu incelendi.

Çumra Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanı ve uzman doktor sıkıntısı bulunmadığını belirterek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Koç, “Devletimiz, her türlü fedakârlığı yaparak bizlere çok güzel bir bina teslim etmiş durumdadır. Bizlerin üzerine düşen de sorumluluk sahibi insanlar olarak burayı en verimli şekilde çalıştırmaktır. Yöneticilikte standardı sürdürmek diye bir durum söz konusu değildir. Yöneticiliğin temel amacı problemlere göre hemen tavır alıp, yeni stratejiler geliştirerek mevcut sorunları çözebilmektir. Çalışan memnuniyetini artırma, sahada eksiğimiz varsa bunları dinleyip çözüm önerileri geliştirme adına yaptığımız bu toplantıları son derece önemsiyoruz” dedi.

Yapılan değerlendirme toplantılarının amacının, hizmetleri ve eksiklikleri tüm ekip ile birlikte yerinde görerek takım ruhu içerisinde belirlenen sorunlara çözüm önerileri geliştirebilmek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Koç, “İl Sağlık Müdürlüğü olarak katılımcı bir yönetim sergilemek durumundayız. Hep birlikte katılımcı bir anlayışla hizmet etme şuurunu yakalamamız gerekiyor. Yoksa başarılı olabilmemiz mümkün değildir. Ekip ruhu, samimiyet ve gayretle çalışarak hep birlikte Konya’mızı sağlıkta örnek bir il yapacağız. Biz buna talibiz, bunun için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürünün konuşmasının ardından kürsüye gelen Hastane Başhekimi Dr. Nihat Gedik de 2018 yılında hastanede medikal oksijen gazı üretim sistemi, gebe ve diyabet okulu ile hastane cami projesinin hayata geçirildiğini vurguladı.

Başhekim Gedik, 1. Seviye erişkin yoğun bakım ünitesinin de çok kısa bir süre içerisinde hizmete açılacağını ifade etti. Başhekim Gedik’in ardından Çumra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Faik Serdar Aydın’da 1. Basamak sağlık hizmetleri ile 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde verilen sağlık hizmetleri hakkında sunum gerçekleştirdi. Toplantı soru cevap kısmı ile devam etti.

Yapılan sunum ve konuşmaların ardından hastane idarecileri ve beraberindeki hizmet başkanları ile birlikte hastanenin ilaç, tıbbi sarf, mutfak, arşiv gibi depolarını gezen Prof. Dr. Koç, hastane de tedavi gören hastalarla ve yakınları ile de sohbet etti.

Hastane değerlendirmesinin ardından Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz ile de bir araya gelen Prof. Dr. Koç ve heyet üyeleri Çumra Belediyesi tarafından İl Sağlık Müdürlüğü’ne ayrılan ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile 4 ünitli diş merkezinin taşınmasının planlandığı binada da incelemelerde bulundular.

Prof. Dr. Koç, Belediye Başkanı Oğuz’a sağlık alanında vermiş olduğu her türlü destek nedeni ile teşekkür ederek en kısa sürede projenin hayata geçirileceğini belirtti.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç ve beraberindeki heyet Çumra İlçe Sağlık Müdürlüğü, Çumra112 acil sağlık hizmetleri istasyonu ve aile sağlığı merkezlerini de ziyaret ederek buralarda görev yapan sağlık çalışanları ile yaşanılan sıkıntılar hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English