Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Kadir Şeker'e verilen hapis cezasının temyiz istemiyle ilgili incelemesini tamamladı.
Kararda, Türk Ceza Kanunu'nun 29. maddesi uyarınca yapılan uygulama sırasında tahrikin derecesi ve yoğunluğu da gözetilerek azami hadde yakın bir indirimle cezanın belirlendiği, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Şeker hakkında daha fazla indirim yapılması gerekçesiyle bozulmasına karar verildiği belirtildi.
Çifti ayırmaya çalışmıştı
Kadir Şeker, 5 Şubat 2020'de merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki parkta duyduğu tartışma sesleri üzerine bir kadının şiddet gördüğünü düşünmüş, çifti ayırmaya çalışmıştı.
Bu sırada Özgür Duran'ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşan Kadir Şeker ile arasındaki boğuşma sırasında aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Duran, hastanede hayatını kaybetmişti.
Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Şeker'e, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verilmiş, Şeker'in cezasını haksız tahrik nedeniyle 15 yıla, iyi hal indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürülmüştü.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te
KONHABER'e abone olun.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Yasal Uyarı:
Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
-
O
dışarı da olmaması gerekn kişi o kadar çok ki, kadir şekerin serbest kalmasın da hiç bir sakınca yok.
-
Cevapla
-
Begen (6)
-
Begenme (15)
-
M
Yalamaya döndü bu iş
-
Cevapla
-
Begen (3)
-
Begenme (3)
-
hayrettin durur
2 yıl önce
tamam dışarı salında herkes bir birini öldürsün.
-
Cevapla
-
Begen (22)
-
Begenme (20)
-
Eskiden mahalleli toplumu kontrol ederdi. Adına "mahalle baskısı" diyerek o kültür bozuldu. Eskiden öyle sokakta, parkta bağırmak, adapsız uç hareketler hemen toplumsal tepki bulurdu. Malesef toplumsal tepki bitti, polisin işi de zorlaştı, yargının işi de... şimdi arsızlar baskın, mahalleli korkar oldu.
-
Cevapla
-
Begen (18)
-
Begenme (14)
-
K
Türkjiyede hukuk olmadığını, Hukuka güvenin zaten sıfır olduğu konuşulurdu. Bu kararla Yargıtay, şayet hala yargıya güven duyan varsa onlarda siz nasıl yargıya güvenirsiniz demiş oldu. Zira Tahrik indirimi diyor. Hangi tahrikten bahsediyor, maktul şehit gelip katile bir şey mi demiş de tahrik etmiş? Ortada tahrik yok ama illa tahrikten bahsedeceksek asıl katil tahrik etmiştir. Karısıyla tartışan kişi ile arasına girip tahrik etmiştir. Dövdü iddiası adli tıp raporu ile iftira olduğu kesinleşmiştir. Dolayısı ile katilin savunma çökmüştür. Ayrıca dövmüş olsa bile kimsenin kendisini, devlet yerine, yargı yerine koyarak ceza verme yetkisi yoktur. Kaldıki Nisa 34. ayetin hükmü ortadadır. Bütün bunlara rağmen hala katili savunmak hem evrensel hukuku hem de kuranın hükümlerini reddetmektir. Yerel mahkeme yeniden karar vermeli ancak Yargıtay'ın isteği şekilde değil, ağırlaştırarak müebbet hapis cezası vermelidir. Osam Kavalı veya gezdien beraat edenler sonradan beraat kararı olmasına rağmen yeniden yargılanıp ağır cezalar aldılar. Burdada aynı olmalıdır. Yada Yerel Mahkeme ilk kararında direnmeli, Yargıtay Ceza Genel Kurulu’ karar vermelidir.
-
Cevapla
-
Begen (18)
-
Begenme (12)
-
V
çok güzel yüce kitabımız kuranı kerimden bahsetmişin ama şehitlik makamının nasıl yüce bir makam olduğunu da araştır istersen kimlere yakıştığını kimlere verildiğini bu makamın tekrardan bi gözden geçir istersen
-
S
Maktulu iti tanırım sokak satıcısı torbacı olduğunu bilmeyen yoktur ne şehitliği onu anlamadım
-
Türk adaletine rabbim kimseyi düşürmesin
-
Cevapla
-
Begen (19)
-
Begenme (8)