Roketin tüm kritik alt sistemlerinin yerli, milli ve özgün olarak geliştirildiği belirtildi.
Paylaşımda "Ülkemizin uzaya erişim çalışmaları kapsamında ileri mühendislik teknolojilerimizle geliştirilen sonda roketimiz, İğneada’dan başarıyla fırlatıldı" sözlerine yer verildi.
"Türkiye Yüzyılı'nın uzay teknolojilerine vurulacak mührünün haberi"Ülkemizin uzaya erişim çalışmaları kapsamında yerli ve milli teknolojilerle geliştirilen sonda roketi İğneada’dan başarıyla fırlatıldı.??
— Türkiye Uzay Ajansı (@tuajans) August 12, 2023
Hedef 550 km’de buluşmak üzere, tebrikler ! @roketsan ???pic.twitter.com/9FZk3tpuu2
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi.
Kacır, "Birkaç cümleyle özetlenen bu başarı Türkiye Yüzyılı'nın uzay teknolojilerine vurulacak mührünün haberi. Peşi sıra gelecek nice müjdenin habercisi. Roketsan mühendislerimizi yürekten kutluyorum" sözlerini kullandı.
"Uzay çalışmalarımız çok büyük bir ivme kazanacak"
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yerli ve milli roket teknolojilerinde önemli bir eşiği daha aştıklarına işaret ederek şunları kaydetti:
"Başarıyla fırlatmasını gerçekleştirdiğimiz roket teknolojilerimiz sayesinde uzay çalışmalarımız çok büyük bir ivme kazanacak. Düşünen, tasarlayan, geliştiren, üreten ve yöneten Roketsan'ımızın tüm çalışanlarına teşekkür ederim. İnsanlığın hakim tepesi uzaya da yüksek teknolojilerimizi daha fazla taşımaya ve şirketlerimizin hedeflerine ulaşmaları için onlara destek olmaya kararlıyız."
Kaynak: AA
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.