Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: "Konya genelinde mısır veriminde yüzde 10 ila 30 arasında kayıp var"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, sabah, öğle, akşam sofralarda yenilen gıdalarda eksilme olması istenmiyorsa çiftçilerin üretimde kalmasının sağlanması gerektiğini belirterek, "Özellikle gençlerimizi sağlayacağımız desteklerle tarımda tutmalıyız." dedi.

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: “Konya genelinde mısır veriminde yüzde 10 ila 30 arasında kayıp var“

Bayraktar, Konya'nın Meram ilçesi Karahüyük Mahallesi'nde düzenlenen hasat etkinliğinde, mısırın stratejik ürünler arasında yer aldığını dile getirdi.

 

Mısır üretiminde Konya, Şanlıurfa, Adana, Mardin ve Karaman'ın önde geldiğine dikkati çeken Bayraktar, ülke üretiminin yüzde 58,1'inin bu illerde gerçekleştirildiğini aktardı.

"Mısırda 8 milyon 500 bin ton üretim bekleniyor"
Bayraktar, son 5 yılda mısır üretimi yüzde 57,9 oranında arttığına işaret ederek, "Ancak geçen yıl fiyattan umduğunu bulamayan üreticilerimiz, bu yıl mısırda ekim alanlarını azalttı. TÜİK birinci tahmin verilerine göre de 2024'te bir önceki yıla göre yüzde 5,6 azalışla 8 milyon 500 bin ton üretim bekleniyor." dedi.

 

Konya'nın mısır üretiminde yüzde 22,7 payla birinci sırada yer aldığına dikkati çeken Bayraktar, il genelinde mısır veriminde yüzde 10 ila 30 arasında kayıpların olduğunu vurguladı.

"Üreticilerimizin refah seviyesi yükseltilmelidir"
Bayraktar, gıdanın temelinin tarımsal üretim olduğuna değinerek, şunları kaydetti: "Ülkemizin tarımsal altyapısı tamamlanmalı, tarım toprakları ve su kaynakları en iyi şekilde korunmalı ve değerlendirilmelidir. Üreticilerimizin alın teri dökerek elde ettikleri ürünler değerini bulmalı ve üreticilerimizin refah seviyesi yükseltilmelidir. Üreterek sofralarımızda hiçbir gıdayı eksik etmeyen çiftçilerimize vefalı olmalıyız. Sabah, öğle, akşam sofralarımızda yediğimiz gıdalarda bir eksilme olmasını istemiyorsak çiftçilerimizin üretimde kalmasını sağlamalıyız. Özellikle gençlerimizi sağlayacağımız desteklerle tarımda tutmalıyız."

 

Ziraat odaları başkanlarının katıldığı törenin ardından mısır tarlasında hasat gerçekleştirildi.


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”