Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu açıklandı: Listede Konya'da yer alıyor

İSO'nun Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşlarını açıklanmasının ardından listenin başında Tüpraş yer aldı. 500 sanayi kuruluşunun içerisinde 8 firma ile Konya'da listede yer alıyor. İşte Konya’nın en büyük sanayi kuruluşları..

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu açıklandı: Listede Konya’da yer alıyor

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, düzenlediği basın toplantısında, İSO'nun Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasının sonuçlarını açıkladı.Araştırmaya göre, TÜPRAŞ üretimden satışlarda 484,2 milyar lirayla listede ilk sırayı alırken 2022'de üçüncü sırada olan Ford Otomotiv 238 milyar lirayla ikinciliğe yükseldi.

Konya'dan 8 firma listede yer aldı 

Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarının açıklanmasının ardından 500 sanayi kuruluşunun içerisinde 8 tane Konya firması yer alırken 5 firmanın da yükselişleri dikkat çekti. İşte o firmalar...

Konya'nın en büyük sanayi kuruluşları

52.sırada Konya Şeker 

171.sırada AYD Otomotiv Endüstri San. ve Tic. A.Ş. 

209.sırada Eti Alüminyum A.Ş. 

240.sırada TÜMOSAN

305.sırada Panagro Tarım Hayvancılık Gıda San. ve Tic. A.Ş.

447.sırada Daxler Enerji A.Ş.

459.sırada Enka Süt ve Gıda Mamülleri San. ve Tic. A.Ş.

463.sırada  Ova Un Fabrikası A.Ş.

Konya'nın yükselen sanayi kuruluşları

Konya Şeker 11 basamak yükselerek 52.sıradan listeye girdi. 

AYD Otomotiv Endüstri San. ve Tic. A.Ş. 5 basamak yükselerek 171.sırada yerini aldı.

51 basamak yükselen TÜMOSAN 240.sırada yer alırken, 

Panagro Tarım Hayvancılık Gıda San. ve Tic. A.Ş. 17 basamak yükselerek  305.sıradan listede. 

138 basamak yükselen Daxler Enerji A.Ş. listenin 447.sırasında.

Girişimci İş Adamları Vakfı'ndan tebrik

Öte yandan Girişimci İş Adamları Vakfı Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, listeye giren 8 Konya firmasına tebrik mesajı yayımladı.

Ceylan'ın tebrik mesajında şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizin ilk 500 şirketi içerisinde yer alan Konyalı firmalarınızı öncelikle tebrik ediyorum. Bizler Sanayiciler olarak Ülkemizin kalbinden Anadolu’dan tarıma dayalı bir üretim ve ekonomi modelinden dünya markaları çıkartma gayretiyle hareket ediyoruz."


"Bu doğrultuda üretilmeyeni üretmek, yapılmayanı yapmak için mücadele ediyor, ülkemizde girişimciliğin başkenti olan Konya’mız da ki sanayicilerimizi tebrik ediyor, ülke ekonomisine kattıkları değerlerden dolayı her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum."


"Biliyorum ki önümüzdeki yıllarda önde gelen firmalar listelerinde yer alan Konyalı şirketlerin sayısı çok daha hızlı artacak ve ürün çeşitliliği ile de listelerde kendine yer bulacaklar. Bizler Sanayi gücüne sahip olduğumuzun bilincindeyiz."


"Nihai hedefimizin ülke ekonomisine daha çok katkı vermek adına ihracat olduğu bilinciyle, başarılarımızın devamını diliyorum." (Büşra Üstündağ) 

 

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 7
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • CS
    Cabbar Seydişehir
    3 gün önce

    Eti alüminyum beton mikseri ihtiyacı olmadığı halde 50 adet almış ve vergi indiriminden kaçmıştır. Bazıları buna destek vermiştir. Bu millete yazık ediliyor

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English