Bakan Karaismailoğlu, seferlerine yeniden başlayan Turistik Doğu Ekspresi`ni uğurladı.
En uzun rotalarından biri olan Doğu Ekspresi, Ankara`dan hareket edip Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum güzergahında 1310 kilometre yol katettikten sonra son durağı Kars`a ulaşıyor.
Ankara-Kars arasındaki ilk seferini 29 Mayıs 2019`da yapan ve turistlerin beğenisini toplayan Turistik Doğu Ekspresi, tüm dünyayı etkileyen COVID-19 salgını önlemleri çerçevesinde 2020`de seferlerine ara verdi.
Normalleşmeye dönülmesiyle yeniden seferlerine başlayan turistik tren, ara verildikten sonra ilk seferini bugün yaptı.
Kars, bu sayede özellikle kışın çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.
Kars`a gelen yolcular, Kafkaslar`dan Anadolu`ya ilk giriş kapısı olma özelliğiyle ayrı öneme sahip olan "Dünya kenti", "medeniyetler beşiği", "binbir kilise" ve "40 kapılı şehir" olarak bilinen UNESCO Dünya Miras Listesi`nde yer alan Ani Ören Yeri`ni, Kars Kalesi`ni, Anadolu`da yapılan ilk Türk camisi Ebul Menucehr Camisi`ni, Amenaprgiç Kilisesi`ni, Ani Katedrali`ni, Dikran Honentz Kilisesi`ni, Abugamir Pahlavuni Kilisesi`ni ziyaret ediyor.
Türkiye`nin önemli turizm merkezlerinden olan ve kışın yüzeyi buzla kaplanan Kars-Ardahan arasındaki Çıldır Gölü`nü de ziyaret eden turistler, kışın 123 kilometrekare alanının tamamı buzla kaplanan bu gölde atlı kızaklarla gezinti yaparak, göl üzerindeki buzları kırıp Eskimo usulü balık avlayabiliyor.
Türkiye`deki üç interaktif müze arasında yer alan Kars`taki Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi`nin yanı sıra gravyer başta olmak üzere çeşitli peyniriyle ünlü Boğatepe köyü ve Susuz Şelalesi de kente gelen turistlerin uğrak mekanları arasında bulunuyor.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.