Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TFF Başkanı Büyükekşi, Engelliler Haftası ile ilgili mesaj yayımladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj paylaştı.

TFF Başkanı Büyükekşi, Engelliler Haftası ile ilgili mesaj yayımladı
Federasyonun internet sitesinde yer alan mesajında başkan Mehmet Büyükekşi, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nın tüm sporcularımız ve engelli vatandaşlarımızın hayatlarını daha da kolaylaştırmak için vesile olmasını, zihinlerdeki ön yargıları kaldırmak ve engelli bireylerin haklarını daha ileriye taşımak için toplumsal farkındalık oluşturmak adına fırsat olmasını temenni ediyorum. TFF olarak gösterdikleri müthiş azim ve mücadeleyle topluma örnek olan engelli sporcularımızın her zaman yanında durduk ve durmaya devam edeceğiz. Futbolun ayırt etmeksizin 7'den 70'e herkese ulaştırılması ve futbol oynatma misyonumuz doğrultusunda 'Türkiye Futbol Oynuyor' projesi ve 'Futbol Aşkı Engel Tanımaz' sloganıyla 17 yıldır engelli futbolunun en büyük destekçilerinden biri olduk." ifadelerini kullandı.

TFF bünyesinde 2006 yılında Engelliler Koordinasyon Kurulunun kurulduğunu aktaran Büyükekşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"FIFA ve UEFA'ya bağlı ülkeler arasında ilk ve tek olarak bu hizmeti sürdürmekteyiz. Kurulumuz; bedensel, işitme, görme engelli ve özel sporcular federasyonları ile iş birliği içinde 17 yıldır etkin çalışmalar, organizasyonlar yürütmektedir. TFF, her geçen yıl artan desteğinin yanı sıra, birçok alanda bu federasyonlarımızla stratejik ortaklık ve iş birliği yapmaktadır. TFF'nin iş birliği, sponsorluk, iletişim ortaklığı ve desteğinin ardından down sendromlular, işitme engelliler, sesi görenler (görme engelliler) ve ampute milli takımlarımız büyük bir ivme kazanmış, ay-yıldızlı armamızı göğüslerinde şerefle taşıyan engelli sporcularımız, azimli mücadeleleri ile uluslararası arenada benzersiz başarılara imza atmışlardır. Futbolcularımızın gösterdiği bu azim ve başarılar, engelli futbolunda 'En iyi ülke' olma iddiamızı kararlılıkla sürdürmemizde bizim için büyük bir motivasyon kaynağı, itici güç olmaktadır."

Başkan Büyükekşi, tüm çalışanlarıyla birlikte engelli sporcuların yanında yer almaya devam edeceklerini vurgularken, "Her geçen gün yükselen engelli futbolumuz, toplumumuzdan büyük ilgi, sevgi ve destek görüyor. Son olarak Ampute Milli Takımı'mız, ülkemizin ev sahipliğinde yapılan ve toplam 80 karşılaşmanın 76'sının Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'mizde oynandığı, 24 ülkeden 360 sporcunun katıldığı 2022 Dünya Kupası'nda şampiyon olarak büyük bir mutluluk, gurur yaşattı. Engelli futbolcularımızın, federasyonumuzun ve halkımızın da verdiği destekle bu başarılarına yenilerini ekleyeceğine yürekten inanıyorum. TFF olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da engelli vatandaşlarımız ile iş birliği içerisinde olacağımızı ve kendilerine desteğimizin artarak süreceğini ifade etmekten onur duyuyorum. Bu vesileyle tüm engelli vatandaşlarımız ve sporcu kardeşlerimiz için Engelliler Haftası'nın hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm engellilere saygı ve sevgilerimi sunuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English