Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin şoklara karşı dayanıklılığının arttığını söyledi. Bakan Şimşek, enflasyonun düşmeye devam edeceğini vurguladı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son dönemde enflasyon beklentilerindeki bozulmaya rağmen enflasyonun düşmeye devam edeceğini ve enflasyonun hedef aralıkta kalacağını söyledi.
Şimşek, Uluslararası Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Korumacılık ortamında Türkiye benzer ülkelere kıyasla daha dayanıklı konumda. Korumacılığın artmasının temel sebebi ABD-Çin arasındaki rekabet. Küresel ekonomi politikalarındaki belirsizlik hiç olmadığı kadar arttı. Piyasalardaki son gelişmeler, özelikle petrol fiyatlarındaki düşüş hedeflerin altında bir cari açığa işaret ediyor. Ülkemizin şoklara karşı dayanıklılığı güçlendi. İstikrar programı uygulanırken yakaladığımız istihdam artışı büyük bir başarıdır. Mali disiplinden taviz vermeyeceğiz. Piyasalardaki son dalgalanmalar ekonomik aktivitede geçici yavaşlamaya neden olabilir. Enflasyon düşmeye devam edecek. Piyasa dalgalanmaları beklentileri kısa vadede bir miktar bozmuş olabilir ancak hedef alanının içinde kalacağımıza inanıyoruz. Ilımlı büyümede artık cari açık vermeden büyüyebileceğimiz bir eşiğe yaklaştık."
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Bir dediğiniz de tutsa gerçekten çok şaşıracağım da 4 yıldır aynı hikaye marttan sonra düşmeye başlayacak, önümüzdeki ocaktan itibaren etkilerini göreceğiz her sene aynı cümleler sene sene gidiyoruz bakalım hangi sene?
Türkiye\'nin şoklara karşı dayanıklılığının arttığını söyledi. Bakan Şimşek........
Yorum Yap
Konya'da bir iş yerinde yangın çıktı! 1 kişi hayatını kaybetti
"Covid-19 salgını sürecinde BioNTech aşısı gelmediği" iddialarına yalanlama
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Tarım ve Orman bakanlıklarının bütçesi kabul edildi
Markete patlayıcı madde atan 2 şüpheli tutuklandı
Bakan Göktaş: 68 ulusal ve uluslararası proje yürütüyoruz
Güllü'nün oğlu Tuğberk Yağız Gülter savcılıkta ifade verdi: Cinayetse alakası olan herkesten şikayetçiyim
İsrail basınına göre, orduda toplu istifa olasılığı gündemde
Hamas: Netanyahu'nun Aksa'da Burak Duvarı'na baskın düzenlemesi kabul edilemez
TUSAŞ Airbus'a 500'üncü gövde teslimatını gerçekleştirdi
AB, 2035 yılı için öngördüğü içten yanmalı motor yasağını hafifletiyor
Bakan Kurum: Kira ve konut fiyatlarını dengeleyeceğiz
Filistinli kurumlar: İsrail hapishanelerindeki Filistinli esir sayısı 9 bin 300'e ulaştı