Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuk Tıp’ta 5 bine yakın kişiye sigara bırakma desteği verildi

Tıp Fakültesi Sigara Bırakma Polikliniği, verdiği hizmetlerle sadece bireylerin değil, toplumun sağlığını da koruma yolunda büyük bir adım atıyor. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kamile Marakoğlu, günümüze kadar 30 binin üzerinde hastaya danışma ve tedavi hizmeti sunduklarını belirtti.

Selçuk Tıp’ta 5 bine yakın kişiye sigara bırakma desteği verildi

Tedavi sürecinden söz eden Marakoğlu, “Polikliniğimizde, sigara bırakma tedavi süreçlerinde her bireyin sigara içme alışkanlıklarını, sağlık geçmişini ve bağımlılık düzeyini değerlendirerek kişiye özel tedavi planları oluşturuyor. Böylece her birey için en uygun tıbbi tedavi belirleniyor” dedi.

ÜCRETSİZ TEDAVİ VE TAKİP
Marakoğlu, sigara bırakma tedavisinin ilk adımının hastayı motive etmek ve bilgilendirmek olduğunu vurgulayarak “Sigara bırakma sürecinde bireysel davranış değişikliği ve psikoterapi ile medikal ilaçların kullanımı önemlidir. Bu kapsamda 2019 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ücretsiz ilaç dağıtım kampanyası da hala devam ediyor. Poliklinik, ayrıca sigarayı bırakan hastaları iki yıl boyunca takip ediyor ve gerekirse yeniden polikliniğe davet ediyor” diye konuştu.

 

RANDEVUSUZ HİZMET İMKANI
Selçuk Üniversitesi Sigara Bıraktırma Polikliniğine başvurmak isteyen vatandaşlar, Alo 171 hattını arayarak randevu alabilecekleri gibi polikliniğe randevusuz olarak da başvurabiliyorlar. Sigara bırakma sürecinde olan vatandaşlara ücretsiz ilaç desteği sunan poliklinik, hastalarını yalnız bırakmayarak sürecin her aşamasında destek veriyor.


BAŞARI ORANI YÜZDE 70’E ULAŞIYOR
Prof. Dr. Marakoğlu, uyguladıkları tedavi yöntemlerinin ve hastaların sigara bırakma isteğinin başarı oranını doğrudan etkilediğini ifade etti. İlk üç aylık süreçte yüzde 70’e varan başarı oranlarına ulaştıklarını belirten Marakoğlu, “Sigarada 4 binden fazla toksik madde bulunuyor. Bunların 81’i kanserojen etkiye sahip. Sigara kullanımı, akciğer kanseri ve kalp damar hastalıkları gibi daha pek çok rahatsızlığa yol açıyor. Sigarayı bırakmak isteyen tüm vatandaşlarımızı polikliniğimize bekliyoruz” şeklinde konuştu.(Yunus Köroğlu) 

 

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”