Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Pul biber Türkiye'den 101 ülkeye ihraç ediliyor

Türkiye'den bu yılın ocak-eylül döneminde yapılan pul biber ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 artarak 6 milyon 817 bin dolara yükseldi.

Pul biber Türkiye’den 101 ülkeye ihraç ediliyor
Pul biber ihracatı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Pul biber ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre ise toplamda yüzde 3 artış gösterdi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) verilerine bilgiye göre, Türkiye'den 2021'de 9 milyon 222 bin dolarlık pul biber ihracatı yapıldı.

Ocak-eylül döneminde 6 milyon 817 bin dolar girdi
Geçen yılın ocak-eylül döneminde 2 bin 601 ton ürün karşılığında 6 milyon 602 bin dolar gelir elde edilirken, bu senenin aynı döneminde ise 2 bin 954 ton pul biber ihracatından 6 milyon 817 bin dolar girdi sağlandı.

101 ülkeye pul biber gidiyor
Bu dönemde Almanya, Hollanda, İngiltere, Irak, ABD, Fransa, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Çekya, Danimarka, Malta, Tacikistan, Ekvator Ginesi, Küba, Togo, Fas, Nijer, Japonya ve Gana'nın da aralarında bulunduğu 101 ülkeye pul biber satıldı.

Almanya ilk sırada
Pul biber ihracatında ilk sırayı 1 milyon 519 bin dolar ile Almanya aldı. Bu ülkeyi, 908 bin dolarla Hollanda ve 885 bin dolarla İngiltere izledi.

"İhracat rakamlarının artması sevindirici"
Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsa Kızıldemir, pul biber ihracatının 2022 yılı içerisinde sürekli artış göstererek devam etmesinin sevindirici olduğunu belirtti.

Tarımsal üretim her geçen gün stratejik ürün haline geliyor
Tarımsal üretimin tüm dünyada her geçen gün stratejik bir ürün haline geldiğini aktaran Kızıldemir, Şanlıurfa'daki üreticilerin toprağına sahip çıkarak tarımsal üretime devam ettiğini söyledi.

"Şanlıurfa denince pul biber akla geliyor"
Bu ürünlerin başında da kentle özdeşleşmiş biber olduğunu aktaran Kızıldemir, şöyle konuştu:

"Tüm Türkiye'de acı denince akıllara gelen ilk isim Şanlıurfa oluyor. Pul biber üretiminin önemli bir kısmı da kentimizde yapılıyor. İhracat rakamlarımızın 2022 yılında artarak devam etmesi üreticilerimiz ve ihracatçılarımız açısından sevindirici. Yeni sezon isot üretiminin önemli bir kısmı yapıldı, üretimler devam ediyor. Bölgede bu yıl biber üretim alanlarında düşüş yaşandı, diğer tarımsal ürünlerde olduğu gibi biber eken çiftçilerimiz de desteklenirse bu üretim miktarları istenilen seviyelere gelir. Bu sayede üretim fazla olduğu için ihracat rakamlarımız da daha yukarıya taşınabilir. Yıl sonuna kadar ihracatın daha da yukarı rakamlara ulaşacağına inanıyoruz.

Daha fazla ülkeye pul biber gönderilecek
Birçok ihracatçı firma, Şanlıurfa'dan ve Güneydoğu'da üretilen bu pul biberleri ihraç ediyor, her geçen yıl artan taleplerle önümüzdeki yıllarda pul biberimizin daha fazla ülkeye gönderilmesini bekliyoruz."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English