Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

NEÜ Akademisyeni Dr. Atıf Emre Demet, Uluslararası Fikri Mülkiyet Kolokyumu'na katıldı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Atıf Emre Demet, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) ile Dünya Ticaret Örgütü (WTO) tarafından düzenlenen “20. WIPO-WTO Fikri Mülkiyet Kolokyumu”na katılarak uluslararası prestije sahip organizasyonda Türkiye’yi temsil etti.

NEÜ Akademisyeni Dr. Atıf Emre Demet, Uluslararası Fikri Mülkiyet Kolokyumu’na katıldı

Fikri mülkiyet alanında eğitim veren akademisyenlerin araştırma, politika analizi ve öğretim kapasitelerini geliştirmeyi amaçlayan ve WIPO ile WTO üst düzey yetkililerinin katılımıyla açılışı yapılan etkinlikte, küresel ticaret ve fikri mülkiyet arasındaki ilişkiler, en iyi araştırma yöntemleri ve politika yapım süreçlerine akademik katkı sağlama gibi konular ele alındı.
Kolokyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren WIPO Genel Direktör Yardımcısı Hasan Kleib, etkinliğin farklı ülkelerden akademisyenleri bir araya getirerek fikri mülkiyetin geleceğine yön verecek yeni akademik ve bilimsel çalışmaların temellerini attığını belirtti.

WTO Genel Direktör Yardımcısı Johanna Hill ise, fikri mülkiyetin küresel ticaret ve ekonomik kalkınmadaki önemine vurgu yaparak, WTO ve WIPO’nun bu alandaki iş birliğinin katılımcı ülkeler için büyük bir fırsat sunduğunu ifade etti. 
Necmettin Erbakan Üniversitesinden Akademik Katkı
Kolokyuma katılan Dr. Öğr. Üyesi Atıf Emre Demet, program kapsamında uluslararası akademisyenler ve uzmanlarla deneyim paylaşımında bulunarak, yeni araştırma yöntemleri ve politika geliştirme süreçlerine dair güncel yaklaşımları değerlendirme fırsatı yakaladı.

Aynı zamanda Avrupa Patent Ofisi (EPO) PATLIB Uzmanı ve TÜRKPATENT (Türk Patent ve Marka Kurumu) Sınai Mülkiyet Danışmanı olarak görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Atıf Emre Demet, bu yıl 20’ncisi düzenlenen kolokyum etkinliğinde 2018’den bu yana ülkemizi temsil eden ilk akademisyen olmanın gururunu yaşadığını dile getirerek, WIPO, WTO ve Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilciliğinde gerçekleştirdiği üst düzey görüşmelerin önemine dikkat çekti.

Demet, son yıllarda Necmettin Erbakan Üniversitesinin başta TÜRKPATENT ve EPO ile fikri ve sınai mülkiyet alanında gerçekleştirdiği iş birliklerini uluslararası platformda temsil etmekten dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek, “Bu tür etkinlikler, hem akademik ve diplomatik bilgi alışverişini artırıyor hem de üniversitemizin, ulusal ve uluslararası otorite kurumlar ile bağını güçlendirerek, küresel düzeyde fikri mülkiyet konularına katkı sağlamasına olanak tanıyor” dedi.

NEÜ, Küresel Akademik Ağlarda Yer Almaya Devam Ediyor
2003 yılından bu yana düzenlenen ve alanında dünyanın en prestijli etkinlikleri arasında yer alan “WIPO-WTO Fikri Mülkiyet Kolokyumu”, bugüne kadar dünya çapında 400’den fazla akademisyene eğitim imkânı sundu. NEÜ, akademisyenleriyle bu tür uluslararası etkinliklere katılım sağlayarak çeşitli konulardaki küresel araştırma ağlarında yer almaya devam ediyor. (Veli Şengül)

 

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 2
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”