Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kongo Tarım Bakanı'ndan Konya'daki tohum üretim tesisine ziyaret

Konya’da bu yıl 21’incisi düzenlenen Tarım Fuarı’na katılmak üzere Türkiye’ye gelen Demokratik Kongo Cumhuriyeti Tanganyika Eyaleti Tarım Bakanı Raphael Pungwe Mulapi programı kapsamında Biotek Tohum üretim tesislerini ziyaret etti.

Kongo Tarım Bakanı’ndan Konya’daki tohum üretim tesisine ziyaret

Kongo Tarım Bakanını tesislerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Biotek Tohum Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özen, Türkiye’nin Afrika ile tarihsel açıdan güçlü bir bağlarının olduğunu söyledi.

Özen, “ Bu güçlü bağların her iki tarafın da kazanacağı formüllerle daha da güçlendirilmesi gerekir. Demokratik Kongo Tarım Bakanı ile bu bağların güçlendirilmesi, Kongo ile tarımsal işbirliklerini değerlendirdik. Bol yağışlı ve bol su kaynaklarına sahip Kongo’nun ekilebilir 10 milyon hektar alanının çok az bir kısmının kullanılmakta olduğunu biliyoruz. Ürettiğimiz tohumlar ile vereceğimiz teknik destek ile Kongo tarımının gelişmesine, Türkiye’nin ve Kongo çiftçisinin kazanmasına vesile olmayı amaçlıyoruz. Sayın bakana bu açıdan ziyaretleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Bakan Mulapi ise, Biotek Tohumculuk tesislerinin ve arge çalışmalarının kendilerini çok etkilediği belirterek, işbirliklerinin Kongo tarımına çok şey kazandıracağına inandığı söyledi.

Kongo’nun yüzölçümünün Türkiye’nin yüzölçümünün neredeyse yarısı kadar olmasına rağmen, 5 milyon gibi az bir nüfusa sahip olduklarının altını çizen konuk bakan, “Kongo tarım ürünleri arzı ve talebi arasında büyük bir dengesizlik mevcuttur. Küçük işletmeler ekili alının yaklaşık yüzde 80’ini oluşturma ve ekilen arazinin yüzde 75’ini geçimlik tarım oluşturmaktadır. Kongo, özellikle nüfusun yüzde 60’ını oluşturan kentlerin beslenme ihtiyacının karşılanması için yoğun olarak ithalata başvurmaktadır. Ülke bu çerçevede gıda alanında dışa bağımlı olup, yılda 200 milyon dolar civarında gıda ithalatı yapmaktadır. Yapacağımız işbirlikleri ile Kongo tarımını daha iyi yerlere getirmek istiyoruz” diyerek Biotek Tohumculuğa teşekkür etti.

Ziyaret, konuk bakanın Biotek Tohumculuk tesislerini gezmesi ve Ali Özen’nin üzerinde iki ülkenin bayraklarının yer aldığı özel bir plaketi konuk bakana takdimi son buldu. (Veli Şengül)

 

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”