Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Şehir Tiyatrosu “Bir Adam Yaratmak” oyununu bu kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sahneledi

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Türk edebiyatının önemli kalemlerinden olan Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in “Bir Adam Yaratmak” adlı drama türündeki oyununu, Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sahneledi.

Konya Şehir Tiyatrosu “Bir Adam Yaratmak” oyununu bu kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sahneledi

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Konya’da ve Konya dışında sahnelediği oyunlar ilgiyle takip ediliyor.Konya Şehir Tiyatrosu son olarak usta yazar Necip Fazıl Kısakürek’e ait “Bir Adam Yaratmak” adlı oyunu, bu kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Ankaralı tiyatroseverler için sahneledi.
Üstadın 1937 yılında kaleme aldığı ve yönetmenliğini Ferdi Dalkılıç’ın üstlendiği oyunda; kimlik bunalımında olan eserin başkahramanı Hüsrev’in kimlik oluşturma çaba içinde kendini bulması konu ediniyor.
Konya Şehir Tiyatrosu; iki perde ve 120 dakikadan oluşan, 15 yaş üzeri seyirci kitlesine hitap eden dram türündeki oyunu ilk kez 11 Şubat 2022 tarihinde tiyatroseverlerle buluşturmuştu.Gösterime girdiği tarihinden bugüne kadar toplam 17 bin 142 seyirciye ulaşan “Bir Adam Yaratmak” adlı tiyatro oyununda toplam 25 seans gerçekleştirilirken gösterimlerde yüzde 90 doluluk oranına ulaşıldı.


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 4
  • 2
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”