Konya merkezde 15 ilçelerde ise 9 olmak üzere toplam 24 yurt içerisinde sağlık merkezi açtıklarını ifade eden Prof. Dr. Koç, doktor, hemşire ve ebeden oluşan nöbet ekibinin bu merkezlerde görev yaptıklarını belirtti.
KYK yurtları içerisinde hizmet sunan sağlık merkezlerinde, yurtlara yerleştirilen yaklaşık 12 bin depremzedenin genel sağlık hizmeti alabildiğini, kronik rahatsızlığı olan hastaların ilaç bilgilerinin alınarak reçete edilebildiğini ve ilaç temininin sağlandığını belirten Prof. Dr. Koç, doktorun gerek görmesi halinde afetzedeyi bir üst sağlık merkezine sevk edebildiğini de vurguladı. Prof. Dr. Koç, enjeksiyon, pansuman gibi küçük tıbbi müdahalelerin de bu merkezlerde yapılabildiğini ifade etti. Sağlık merkezlerinde gebe, lohusa, bebek ve çocukların aşı takipleri ile ilgili olarak gerekli envanter çalışmalarının tamamlandığını da belirten Prof. Dr. Koç, aşılama çalışmalarının da bu merkezlerde yapılacağını ifade etti.
Açılan sağlık merkezlerine günde yaklaşık 800 depremzede vatandaşın müracaat ettiğini belirten Prof. Dr. Koç, sağlık merkezlerindeki görevli veya gönüllü tüm sağlık çalışanlarına da kolaylıklar dileyerek, teşekkür etti.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.