Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Fizik Masterclass Etkinliği 7.kez Konya Bilim Merkezi'nde gerçekleşti

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Konya Bilim Merkezi, Konya ile birlikte 6 farklı ilden lise öğrencilerinin katılımıyla Fizik Masterclass etkinliğinin 7’ncisine ev sahipliği yaptı. Etkinlikte CERN’de görev alan akademisyenler tarafından parçacık fiziğine dair önemli bilgiler öğrencilerle paylaşıldı.

Fizik Masterclass Etkinliği 7.kez Konya Bilim Merkezi’nde gerçekleşti

Konya Büyükşehir Belediyesi çatısı altında hizmet veren Konya Bilim Merkezi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliğinde 7. Fizik Masterclass etkinliği düzenledi.

Konya ile birlikte İstanbul, Bursa, Antalya, Mersin ve Trabzon’daki 15 farklı liseden öğrencilerin katıldığı etkinlik Konya Bilim Merkezi Konferans Salonu’nda iki oturum halinde gerçekleştirildi.Etkinliğin sabah oturumunda bilimsel araştırmaya meraklı lise öğrencilerine, CERN'de görev alan ODTÜ Fizik Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Bilge Demirköz ve Dr. Doğa Veske tarafından parçacık fiziği, CERN ve Büyük Hadron Çarpıştırıcısı tanıtıldı, parçacık dedektörleri hakkında bilgiler verildi. Öğleden sonraki oturumda ise ATLAS deneyinden elde edilen veriler, öğrencilere ait ikili gruplar tarafından bilgisayarlar yardımıyla analiz edildi. Etkinliğe katılan 34 öğrenci, uluslararası bir araştırma birliğinde olduğu gibi elde ettikleri araştırma sonuçlarını karşılaştırmak ve tartışmak için CERN ile yapılan canlı video konferansa katıldı. Fizik Masterclass etkinliği uluslararası alanda 21. senesinde olan, 60 ülkeden 13 bin lise öğrencisinin katıldığı, ülkemizde 14 kez yüz yüze gerçekleştirilen bir etkinliktir. Her yıl birçok ülkeden binlerce lise öğrencisi bu etkinlikle parçacık fiziğinin sırlarını çözmeye çalışıyor. 

CERN NEDİR?
Dünyadaki en büyük bilimsel araştırma merkezlerinden biri olan CERN Laboratuvarı, İsviçre'nin Cenevre kenti yakınlarında yer alıyor. Bilim insanları burada, dünyadaki en büyük ve en karmaşık bilimsel araçlar ile evrenin gizemini araştırıyor.


Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”