Allah rızası için verdikçe, kazançlarının da bereketlendiğine inanan bu hayırsever grubun son aylarda üzerinde titizlikle çalıştığı yardım faaliyetlerinden biri de susuzlukla mücadele edilen bölgelerde su kuyusu açtırma çalışmaları oldu.

Derneğin 2016 yılında Bedesten esnafının hakkını korumak amacıyla kurulduğunu ancak Konya esnafının gönlü güzel olduğunu bilen ihtiyaç sahiplerinden yardım talebi almaya başladıklarını söyledi.
Dölek, dernek olarak özellikle ayakkabı ve kıyafet yardımı yaptıklarını, taleplerin günden güne yoğunlaşması üzerine 4 arkadaş dernekten bağımsız bir araya gelerek bu talepleri karşılama kararı aldıklarını anlattı.
Kendilerini "Gönüllü dostlar, gönül dostları" diye tarif eden Dölek, "Arkadaşlarım dünya durdukça dursunlar. Onlar benim 'kandan' değil 'candan' dostlarım. Allah bana çok para vermedi belki ama öyle dostlar, arkadaşlar verdi ki bir dediğimi iki etmezler, hepsi yanımda. Yardımları beraber yapıyoruz. Allah hepsinden razı olsun." diye konuştu.

"Bir yardım mı yapılacak, hemen on dakikada harekete geçeriz. Hemen ne lazım bakarız, ortaya koyar bitiririz. Türkiye'de yardım göndermediğimiz yer yok. Kapımıza gelen her insana da yardım ederiz ama özellikle Afrika'da 3 ayda 16 kuyu kazdırdık, 4 bin 907 Kur'an-ı Kerim gönderdik. Allah'a şükrediyorum. Allah bize çok verdi; bir istedik on verdi, yüz verdi. Allah verdi, biz dağıttık. Şükürler olsun."
"Hakikaten çok seviyoruz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 2017 yılındaki Konya ziyaretinde tanıştıklarını anlatan Dölek, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde de kabul edildiklerini, burada Erdoğan'ı Bedesten Çarşısı'na da davet ettiğini söyledi.
Erdoğan'ın da söz verdiği gibi Bedesten Çarşısı'na geldiğini ifade eden Dölek, "O günden sonra Bedesten ayrı bir sevdi Cumhurbaşkanımızı. Hakikaten çok seviyoruz. Geçen Cumhurbaşkanımız konuşma yaptı, avrodan, dolardan bahsetti. Bütün esnafla görüştüm; dedim ki 'Bir dolarımız dahi varsa bozduralım, bugün Kurtuluş Savaşı'. Sosyal medyada da yayın yapıp çağrıda bulundum. Allah razı olsun, olan-olmayan bozdurdu ama samimiyet var. 10 doları dahi olan gidip bozdurdu parasını. Biz vatanımıza, milletimize bağlıyız." ifadesini kullandı.

Dölek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Konya'ya gerçekleştireceği ilk ziyarette 3 bin 687 iş yeri bulunan Bedesten'e davet etti.
Kaynak:

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.