Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hayat Vakfı’nın Oyun Terapisi Projesi iftar sofrasında buluşturdu

Hayat Vakfı Konya Şubesi Hayat Terapi Okulu’nun Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonuyla başlattığı ‘Hayat Oyun Terapisi Projesi’ kapsamında desteklenen çocuklar ve aileleri ile projede görev alan psikologların katıldığı iftar programı, vakıf merkezinin bahçesinde gerçekleştirildi.

Hayat Vakfı’nın Oyun Terapisi Projesi iftar sofrasında buluşturdu

3 yıl önce başlayan ‘Hayat Oyun Terapisi Projesi’nin başarı ile devam ettiğini vurgulayan Hayat Vakfı Proje Koordinatörü Eczacı&Psikolog Mehmet Kılınç, “Ramazan’ın bereketini ve birlikteliğin gücünü hissettiğimiz bu özel akşamda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki koruyucu ailelerimiz, gönüllülerimiz ve kıymetli psikologlarımız ile aynı sofrada buluşmanın mutluluğunu yaşamaktayız” dedi. 
‘169 Çocuğa, 2 Bin 488 Seans Oyun Terapisi’
Proje hakkında bilgiler veren Kılınç,  “Hayat Terapi Okulu Projemizle; Mevlana Çocuk Evleri, Alaeddin Çocuk Evleri, Akşehir Nasreddin Hoca Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocuklarımıza, koruyucu ailelerimizin yanında kalan çocuklarımıza ve onların çok değerli koruyucu ailelerine oyun terapisi aracılığıyla destek vermeyi amaçladık. Fedakâr ve idealist psikologlarımız, uzun süre teorik ve uygulamalı eğitimler aldılar, hem oyun terapisi hem de psikolojik değerlendirme ve destekleme konusunda yetkin hale geldikten sonra bu eğitimleri yapmaya başladılar” dedi. Kılınç, proje kapsamında Hayat Vakfı binasında ve diğer kurumlarda açılan 6 oyun terapi odası ile 128’i çocuk evleri sitesinde, 41’i ise koruyucu aile yanında kalan toplamda 169 çocuğa,  2 bin 488 seans uygulama yapıldığını vurguladı. 
"Oyun Terapisi ile Çocukların Duygusal ve Sosyal Gelişimine Destek Sağlanıyor"
Oyun terapileri öncesi ve sonrası yaptıkları değerlendirmeler sonucunda son derece olumlu geri bildirimler aldıklarının altını çizen Kılınç, “Yaptığımız eğitici oyunlar sayesinde, çocukların kendilerini ifade etme becerilerinin geliştiğini, değerli olduklarını hissettiklerini ve özgüven kazanma konusunda önemli gelişmeler olduğunu gözlemledik. Oyun terapisi, çocukların kendilerini ifade edebilecekleri, sınırları öğrenebilecekleri ve yaşadıkları sorunlar ile başa çıkabilme yollarını keşfedebilecekleri güvenli bir ortam oluşturuyor. Oyun terapisi süreciyle, çocukların yaşadıkları olayları algılama şekilleri olumlu anlamda değişebiliyor ve sosyal etkileşimlerinden daha çok keyif almaya başlıyorlar. Çocuklarımızdaki olumlu gelişmelerden dolayı çok mutluyuz” diyerek Hayat Vakfı Hayat Terapi Okulu’nun yeni psikologların eğitimi, daha fazla sayıda çocuğa oyun terapisi uygulamaları ile bundan sonra da çocuk ve gençlerin yanında olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. 

Düzenlenen iftar programına İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Psikolog Selma Semerkant da katılarak çocukların yaşadığı mutluluğa ortak oldular. Program, çocuklara çeşitli hediyelerin dağıtılması ile sona erdi. 


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”