Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hataylı Öğrenciler Konya gezisiyle moral buldu

6 Şubat tarihinde yaşanan asrın felaketinden sonra eğitim hayatına başlayan Erzin Fen Lisesi öğrencileri, Selçuklu Belediyesi’nin katkılarıyla Konya’ya gelerek hem deprem psikolojisini üzerlerinde atıp hem de yeni bir şehir tanıma kazanımında bulundular.

Hataylı Öğrenciler Konya gezisiyle moral buldu
Deprem bölgesine yaptığı yardımlarla bölge halkının sevgisini kazanan Selçuklu Belediyesi, maddi manevi her alanda depremin acılarını unutturmaya yönelik çalışmalara devam ediyor.

Hatay Erzin’den gelen öğrenci ve öğretmenlerin bulunduğu 25 kişilik grup pazartesi gününden bu yana Konya’nın tarihi ve turistik birçok yerini gezerek değerli anlar biriktirdi. Deprem psikolojinden bir nebze uzaklaşan Erzin Fen Lisesi 9. sınıf öğrencileri ve öğretmenleri gezide her türlü destekte bulunan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’yı da ziyaret etti.
 
Başkan Pekyatırmacı:“Depremin yaralarını hep birlikte sarmaya devam edeceğiz”
Selçuklu Belediyesi Meclis Salonunda öğrenci ve öğretmenleri misafir eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade ederek;  “Sille’de bizim tarihi bölgelerimizden bir tanesi. Uzun yıllara dayanan bir geçmişi var. Özellikle görmenizi isteriz. Tabi öncelikle geçmiş olsun diyorum ben tüm Hatayımıza, Maraşımıza bütün deprem bölgesinde olan etkilenen şehirlerimize. Büyük bir acı yaşadık ama inşallah bunları hep birlikte aşacağız. Süreç devam ediyor. Biz de depremin ilk günümden itibaren oradaydık, Antakya'daydık orada üzerimize ne düşüyorsa hem oradaki insanlarımızın kurtarılması hem enkazların kaldırılması hem yeniden Hatay’ın inşa edilmesi ile ilgili biz de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ama tabi büyük bir yıkım ve biraz zaman alacak, öyle görünüyor. Hep birlikte bu işin üstesinden geleceğiz. Orada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar Allah'tan rahmet diliyor geride kalanlara sabır ve kolaylıklar diliyorum.   Bir daha böyle acılar yaşanmasın inşallah. Tabi bunun için de gerekli tedbirlerin alınması,  herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor çünkü deprem ülkesiyiz yani deprem gerçeği her zaman var, her zaman duruyor. Nerede, hangi bölgede, ne zaman, hangi şiddette olacağını bilmiyoruz. Onun için bütün bölgelerde tedbirli olmamız gerekiyor. Tabi böyle bir deprem daha önce yaşanmadı. Yani 100 yıllık periyod deniyor ama yüz yılın da üstünde. Çünkü orada işte başta Habibi Neccar Camisi mesela Antakya'da yüzlerce yıldır ayakta duran bir eser o bile yıkıldı.  Yani çok sayıda eserimiz o şekilde yıkıldı. İnşallah onları yeniden inşa edeceğiz. Habibi Neccar Camisi için bir söz verdik Konya olarak Büyükşehir Belediyemizle birlikte inşallah el birliğiyle inşa edeceğiz camimizi. Yaralar sarılacak inşallah.
“Öğrencilerimizin üniversite için Konya’yı tercih etmelerinden memnuniyet duyarız”
Başarılarından dolayı öğrencileri tebrik ederek sözlerine devam eden Başkan Pekyatırmacı: “Öğrencilerimizi önce tebrik ederim. Yani hem Fen Lisesini bu sene kazanmış olmalarından ötürü hem de böyle bir yarışmayla oradan seçilerek gelmiş olmalarından ötürü. Konya güzel bir şehir. Konya, üniversite şehri. Özellikle de biz eğitim alanında çok yatırım yapıyoruz. Eğitimle ilgili hem çocuklara, gençlerimize fiziki imkanlar kazandırıyoruz hem de onların kendilerini geliştirebilmeleri için,  özellikle de kişisel becerilerini, kabiliyetlerini, yeteneklerini ortaya çıkartabilmeleri ve ilgi duydukları alanlarda kendilerini geliştirebilmeleri için özel imkanlar sunuyoruz. Hem lise öğrencilerimize, ortaokul öğrencilerimize hem de üniversite öğrencilerimize. İnşallah biz de tercih ederlerse üniversitede Konya'da okumalarından memnun oluruz. Konya'da hem Selçuk Üniversitesi hem Konya Teknik Üniversitesi hem Necmettin Erbakan Üniversitesi, Karatay Üniversitesi, tarım Üniversitesi var ve bunların hepsi kendi alanında uzman ve büyük başarılar elde etmiş üniversiteler bölümleriyle birlikte. Konya'da eğitim hayatlarına devam etmeleri bizi de mutlu eder. Ben tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Burada olan arkadaşlara da başarılar diliyorum. Burada olmayan arkadaşlara da bizden selamlar. Aslında gönül ister ki bütün öğrencilerimizi ağırlayalım. Konya'da misafir edelim, bir imkan olursa fırsat olursa inşallah onu da gerçekleştiririz” ifadelerini kullandı.

Yapılan ziyarette Konya’yı tanımaktan büyük keyif aldıklarını ifade eden öğrenciler,kendilerine bu imkânı sağlayan tüm büyüklerine , Selçuklu Belediyesi’ne ve öğretmenlerine  teşekkür ettiler.

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English