Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

23.Anadolu Odaları Eğitim Semineri başladı

Konya S.M. Mali Müşavirler Odası tarafından geleneksel olarak düzenlenen Anadolu Odaları Eğitim Seminerinin 23.sü Antalya/Belek’te devam ediyor.

23.Anadolu Odaları Eğitim Semineri başladı

1-4 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ve her yıl meslek camiasını bir araya getiren Anadolu Odaları Eğitim Semineri her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi gördü. KGK Başkanı Dr. Hasan Özçelik, VDK Başkan Yardımcısı Erhan Selim, TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, Konya Deftertarı Recep Bora, İŞKUR Konya İl Müdürü Emrah Keleş, TÜRMOB Yönetim Kurulu üyeleri, çeşitli illerden SMMM Odası Başkanları ve yöneticileri ile Türkiye geneli birçok ilden Mali Müşavir katılım sağlıyor.


Eğitim semineri açılış konuşmasını yapan Konya Mali Müşavirler Odası Başkanı Abdil Erdal; ”Konya olmak üzere, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen meslektaşlarımızla bir araya gelmiş bulunuyoruz. İş yoğunluğumuza kısa bir mola verdiğimiz bu seminerler hem meslektaşlarımızla buluşma imkânı sağlamakta hem de alanında uzman eğitmenlerimizin katkılarıyla güncel konular hakkında bilgi edinmemize vesile olmaktadır.” 

EĞİTİM HER ZAMAN ÖNCELİĞİMİZ
Konya’da 2750 Mali Müşavire ve 370 Mali Müşavir stajyerine hizmet verdiklerini belirten ve Konya SMMM Odası olarak eğitim faaliyetlerine her zaman önem verdiklerinin altını çizen Başkan Erdal;” En değerli yatırım, insana yapılan yatırımdır” anlayışını benimseyerek; eğitimi ve mesleki gelişimi her daim destekleyerek faaliyetlerimizi kesintisiz sürdürüyoruz. Son dönemlerde 7 grup Kooperatifçilik ve 2 Grup Kooperatifler için Dış Denetçi eğitimlerimizi başarıyla tamamladık.   Ayrıca bu yıl, Bağımsız Denetçilere yönelik sürekli eğitimde 2 Grup, Personel Özlük Ve Temel İnsan Kaynakları Uygulamaları Eğitimi,  İnşaat Sektöründe Muhasebe Ve Vergi Uygulamaları Eğitimlerimizi meslektaşlarımızın yoğun katılımıyla başarıyla gerçekleştirdik. Bunların yanında her dönem stajyerlerimize ve stajyer adaylarımıza yönelik staja başlama ve SMMM sınavlarına Sınavlara hazırlık kurslarımız devam etmektedir.


Ayrıca, mesleğimizle ilgili güncel konuları ele aldığımız eğitim seminerlerimizi kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içinde Oda hizmet binamızda gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra, Selçuk Üniversitesi ile iş birliği yaparak düzenlediğimiz yüksek lisans programları ve mesleki bilgileri güncellemek, yeni çıkan mevzuatları takip edebilmek amacıyla üyelerimize yönelik eğitimlerimiz de kesintisiz olarak sürüyor.”

ENFLASYON MUHASEBESİ SÜRECİ MESLEKTAŞLARIMIZI YIPRATTI
Mali Müşavirler olarak ülke geleceğini daha parlak kılmak adına ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirten ve yakın zamanda mesleki sorunlara çözüm beklediklerini belirten Başkan Abdil Erdal; ”Mesleğimizin doğası gereği, sürekli değişen mevzuatı yakından takip ederken, aynı zamanda giderek artan iş yüküne rağmen mesleğimizi icra etmeye devam ediyoruz. Muhasebe mesleği, ekonomik hayatın ayrılmaz bir parçasıdır. Devletin vergi gelirlerinin toplanmasında, her alandaki dijital dönüşümün sağlanmasında ve mali politikaların toplumun tüm kesimlerine ulaştırılmasında en önemli ve en ağır sorumlulukları üstlenen biz mali müşavirler olarak, uzun yıllardır dile getirdiğimiz mesleki sorunlarımızın yakın zamanda çözüme kavuşmasını umut ediyoruz.

 


Meslek camiası olarak, ülkemizin geleceğini daha aydınlık kılmak adına her daim özveriyle çalışmaya hazırız. Ancak, ülke ekonomisine katkı sağlamak için gece gündüz demeden emek verirken beklediğimiz karşılığı göremediğimizi de vurgulamak istiyorum. Aralık 2021’den bu yana, enflasyon düzeltmesi konusundaki mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu süreçte, iş dünyasından siyasi makamlara, meslek kuruluşlarımızdan tüm topluma kadar herkese, bu uygulamanın getireceği zorlukları üst birliğimiz TÜRMOB aracılığıyla aktardık. Gelir elde etmeyen bir işletmeye, gelecekte elde edilecek kazançlar üzerinden vergi yükümlülüğü getirilmesi, biz mali müşavirler için kabul edilemez bir durumdur. Bizler, sadece mali müşavir değil, aynı zamanda ülkemizin ekonomik istikrarını koruyan birer neferiz.


Bu süreçte en zor olan ise gerçeği ifade edebilmektir. Aralık 2021’den bu yana, geçici vergidönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapmanın teknik olarak mümkün olmadığını anlatıyoruz. Bu konuda, TÜRMOB öncülüğünde, her türlü hukuki ve teknik mücadeleyi verdiğimizin bilinmesini istiyorum.”


Oda Başkanı Abdil Erdal’dan sonra sırayla kürsüye gelen Konya İŞKUR Müdürü Emrah Keleş, KGK Başkanı Dr. Hasan Özçelik, VDK Başkan Yardımcısı Erhan Selim ise 23.Anadolu Odaları Eğitim Seminerinin başarılı geçmesi temennisinde bulunarak organizasyonun başarısından dolayı Oda Başkanı Abdil Erdal’ı tebrik etti. 


TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu’nun açılış konuşmasından sonra seminerin 1.gün eğitimine geçildi. 1.Gün sabah oturumunda katılımcılara Enflasyon Düzeltmesinde Özellik Arz Eden Konular ve Vergi Kanunlarında Güncel Değişiklikler konularında sunum yapıldı. 23.Anadolu Odaları Eğitim semineri 4 Ekim’de sona erecek.

 


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”